Placinta Floare cu cascaval

Placinta Floare cu cascaval
Placinta Floare cu cascaval- o placinta gustoasa cu aluat foietaj pe care am servit-o cu un sos tzatzaiki. Sotul a zis ca este geniala placinta asta, deci vom repeta experienta mai ales ca se prepara destul de rapid.
Sfaturi pentru Placinta Floare cu cascaval!
- Se poate folosi aluat foietaj facut acasa sau aluat foietaj din comert.
- Se impatureste in 2 aluatul, se aseaza un platou mare rotund deasupra si se decupeaza. Rezulta 2 cercuri. Se umple placinta, se suprapun cercurile si se aseaza un mic bol in centru. Se taie cu un cutit fasii de aprox. 2 cm grosime si se rasucesc.
- Din restul de aluat foietaj ramas puteti coace saleuri. Il taiati fasii, ungetu cu ou si presarati un praf de sare.
- Reteta simpla si rapida: este gata in 40 de minute si sunt necesare doar cateva ingrediente( aluat foietaj, pasta de tomate, cascaval, bacon)
Ingrediente:
- aluat foietaj
- 150 gr cascaval
- 100 gr bacon afumat
- 2 linguri pasta de tomate
- un praf de busuioc uscat
- un praf de sare
- 1 galbenus + 2 linguri d elapte pentru uns
Mod de preparare.
1.Mai intai razuim cascavalul si taiem fasii micute baconul.
2.Impaturim aluatul in 2 si cu ajutorul unui platou cat mai mare decupam cerc ( vor iesi 2 cercuri pentru ca aluatul este impaturit in 2).
3.Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt un cerc de aluat. Il ungem cu pasta de tomate, presaram busuioc, cascaval razuit si baconul taiat. Acoperim cu a doua foaie de aluat.
4.Punem in jumatatea cercului un bol micut si taiem fasii de 2 cm grosime la ocol. Rasucim apoi fiecare fasie si presam usor marginile de fasia precedenta. Ca in poza urmatoare.
5.Ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram un praf de sare si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam pana cand se rumeneste frumos.
Pofta buna!