Publicitate

Cum alegi o cafea de calitate?

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din zilele noastre. Cafeaua nu este doar o băutură, ci este un moment al zilei care trebuie savurat cu adevărat. Dar bineînțeles, cafeaua trebuie să fie de calitate, pentru a te putea bucura cu adevărat de aroma ei.

Cafeaua aduce mai multe beneficii: crește nivelul de energie, îmbunătățește starea de spirit și stimulează diverse funcții ale creierului. De asemenea, cafeina poate crește ritmul metabolic și stimulează pierderea în greutate.

Înainte de a știi cum să alegem o cafea de calitate, trebuie să știm că nu există doar un singur tip de cafea. Arabica și Robusta sunt cele două tipuri de cafea, iar diferențele între ele constau în gust, preț și în cum au fost crescuți arborii de cafea.

Robusta este cafeaua ce se cultivă la altitudini mai mici și este mai accesibilă la preț, deoarece costurile de creștere și recoltare sunt mai scăzute. Gustul boabelor Robusta este puternic, amar și dur. Boabele proaspete au o culoare verde pal, cu tente de maro și sunt mai mici.

Arabica este cafeaua mai scumpă, este cultivată la altitudini mai mari și are un număr dublu de cromozomi față de Robusta. Gustul este fin, ușor acid și nu foarte amar, iar culoarea boabelor proaspete este verde puternic și sunt mai mari.

Care sunt criteriile de alegere a cafelei de calitate? Gustul cafelei depinde și de modul de preparare, de tipul aparatului, granulația cafelei măcinate și de felul în care au fost păstrate boabele.

În primul rând, trebuie să alegi o cafea de calitate, de preferat una dintre cele două tipuri de mai sus: Robusta sau Arabica. Trebuie să fim atenți la detaliile despre locul de proveniență, informația trebuie să fie cât mai specifică pentru că așa cafeaua va fi mai uniformă și la data la care a fost prăjită cafeaua deoarece aceasta trebuie să fie consumată la două săptămâni după prăjire. Este important să alegem cafeaua proaspătă, deoarece aceasta în timp își va modifica gustul.

Metode de preparare a cafelei– După ce am ales tipul de cafea, trebuie să alegem și metoda de preparare a acesteia.

French press– cafeaua obținută prin această metodă va avea un conținut mai mare de cofeină și un gust mai puternic. Boabele măcinate sunt macerate în apă fierbinte și apoi presate, pentru a scoate la suprafață cafeaua.

Cafetieră cu filtru– este considerată cea mai populară metodă de preparare. Compoziția va avea mai puțină cofeină.

Espressor– Cafeaua obținută este foarte concentrată, cu o aromă puternică. Așa se formează stratul de spumă de deasupra.

Ibric Moka– Prin acest ibric se obține cafeaua prin folosirea aburului. Această cafea va fi foarte concentrată.

Ceașca de cappucino sau expresso de nelipsit în cafenele – Una dintre cele mai consumate tipuri de cafea sunt cappucino și expresso. Tocmai de aceea, ceștile pentru aceste băuturi sunt indispensabile. La RoseHome găsiți o multitudine de modele de cești pentru cappucino sau expresso. Acestea sunt confecționate din porțelan sau ceramică, cele mai rezistente materiale. Pe lângă durabilitate, acestea sunt rezistente la temperaturi ridicate. Pot fi curățate cu ajutorul mașinilor de spălat vase. Ceștile pentru cappucino sau expresso sunt disponibile într-o multitudine de culori și forme, potrivite pentru orice stil de locație HoReCa.

Ce preparate din cafea poți face în paharele de băuturi calde? Pe lângă băuturile clasice din cafea, mai există o mulțime de preparate ce se pot face pe bază de cafea. Printre acestea se numără:

Caffe latte– care rezultă din amestecul unei porții de expresso și lapte fierbinte

Cappucino– care la bază are expresso peste care se adaugă lapte și spumă de lapte

Caffe americano– adică espresso peste care se adaugă cantități de apă fierbinte pentru a-l face mai slab

Caffe machiato– se prepară dintr-un espresso și o cantitate mică de lapte

Caffe frappe– este o băutură rece pe bază de cafea instant (nes), zahăr și puțină apă amestecate într-un mixer sau shaker. Conținutul se toarnă într-un pahar și se adaugă lapte, apă rece și cuburi de gheață, înghețată sau siropuri, după preferințe.

La RoseHome sunt disponibile foarte multe modele de pahare băuturi calde. Acestea sunt confecționate din sticlă, fiind foarte rezistente la temperaturi ridicate. Preparatele din cafea vor arăta mult mai bine în paharele potrivite.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker