Carnea de vita Black Angus- sfaturi si beneficii

Carnea de vita Black Angus- sfaturi si beneficii
Carnea de vita Black Angus- sfaturi si beneficii. Se spune despre carnea de vita ca ar fi cea mai sanatoasa carne rosie datorita continutului sau bogat in proteine, vitamine si minerale, fierul si zincul fiind cele mai importante.
In ultimul timp, carnea de vita Balck Angus a devenit din ce in ce mai populara si nu doar in tara noastra. Black Angus este una dintre cele mai populare rase de bovine in Irlanda, insa isi are originile in Scotia. Vitele din rasa Black Angus sunt negre, fara coarne si destul de usor de crescut, fiind foarte rezistente la factorii de mediu nefavorabili si la diverse boli. Din anul 2008 au fost aduse si in tara noastra bovine din rasa Black Angus, numarul acestora crescand vertiginos in doar cativa ani.
Carnea de la bovinele Angus are un aspect marmorat creat de prezenta grasimii intramusculare. Cu cat grasimea intramusculara este mai bine distribuita, cu atat carnea de vita este mai gustoasa. Datorita gustului sau aromat si a beneficiilor pe care le ofera, carnea de vita Angus a ajuns sa fie tot mai recondata de nutritionisti.
Beneficii:
- Ajută la prevenirea anemiei, iar deficitul de fier este una dintre cauzele principale ale anemiei. Carnea de vita este extrem de bogata in fier, in special fier hemic, care se gaseste in produsele de origine animala si acesta este foarte usor de absorbit de catre organism. Copii se confrunta cu deficitul de fier incă de la cele mai fragede varste si din această cauza se recomanda introducerea in dieta acestora consumul carnii de vita cel putin de doua ori pe saptamana.
- Este bogata in vitamine precum vitaminele B3, B6, B12 si minerale: zinc, seleniu si fosfor. Datorita continutului crescut de vitamine, carnea de vita ajuta in combaterea starilor de oboseala, reglarea colesterolului si a zaharului din sange, contribuie la intarirea sistemului imunitar, sprijina buna functionare a sistemului nervos si formarea globulelor rosii.
- Este o excelenta sursa de proteine. 100 de gr de carne de vita contine aproximativ 20 de gr de proteine, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sportivii o prefera.
Sfaturi! Cum gatim corect carnea de vita:
- Inainte de a gati carnea de vita, aceasta trebuie tinuta la temperatura camerei aproximativ 2 ore.
- Carnea de vita iubeste sarea de mare si piperul.
- Atunci cand gatesti carnea de vita la gratar, ai grija ca acesta sa fie incins suficient de mult in momentul cand adaugi carnea.
- Nu intepa cu furculita carnea in timpul procesului de gatire pentru a evita scurgerea sucurilor acesteia. Foloseste o spatula sau un cleste de bucatarie.
Carnea de vită produsă local, poate fi achiziționată din ferma din Sibiu Karpaten Meat Group, prin magazinul online Karpaten Premium Angus AICI
One Comment