Desert fara coacere – Cabana cu piscoturi si banane
Un desert rapid si delicios cu banane, piscoturi si crema de ciocolata.
Ingrediente:
- 18-20 de piscoturi
- 2 banane
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 150 g Finetti
- 1 lingura de zahar+ un strop de esenta de vanilie pentru sirop( sau compot )
Mod de preparare desert fara coacere – Cabana cu piscoturi si banane.
1.Punem zaharul cu esenta si o cana de apa si punem la fiert pentru 10 minute. Lasam la racit, apoi cand este doar caldut, trecem piscoturile prin sirop.
2. Punem piscoturile insiropate pe folie alimentara. Formam 2 randuri.
3. Mixam frisca lichida, adaugam Finetti si mai maixam 1 minut sa incorporam bine.
4. Ungem piscoturile cu crema, iar in jumatate adaugam banane.
5. Strangem capatele piscoturilor, astfel incat bananele sa ramana pe jumatate si strangem folia alimentara.
6. Dam la frigider pentru 30 de minute, apoi desfacem folia, iar cu o lingura adaugam ciocolata deasupa cabanei. Portionam dupa preferinta. Pofta buna!