Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPrajituri/torturi

Bomboane Cake pops

Bomboane Cake pops

Bomboane Cake pops sau cele mai bune bomboane facute acasa. Procesul de preparare este simplu: se face un blat de tort, se adauga gem, orice gem avem la indemana si se formeaza bomboane care se dau prin ciocolata. Simplu, nu? Insa, pentru adevaratele Cake pops, aveam nevoie de bete pentru acadele. Asta sunt la origine: acadele pentru tort, insa eu nu am gasit sa cumpar aceste bete si nici timp pentru improvizat nu am avut. Insa au fost cele mai apreciate la masa desi am avut si o Craiasa zapezii si un tort Praga 🙂

Sfaturi!

  • Este indicat ca blatul de pandispan sa se sfaramiteza dupa ce se raceste foarte bine. Eu am facut un blat de tort umed si pe acela l-am sfaramitat. Pot sa spun ca a fost cea mai buna alegere.
  • Eu am folosit gem de caise din comert, insa puteti folosi orice tip de gem sau creme.
  • Pentru glazura de ciocolata topim ciocolata cu 1 lingura de ulei.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • + aprox. 2 borcane mici de gem 
  • + 200 gr ciocolata 
  • + 2 linguri de ulei 
  • + ornamente 

Mod de preparare.

1. Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam.

2.Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect.

3.Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade. Lasam apoi blatul la racit.

4.Sfaramitam usor cu mana blatul intr-un bol incapator. Adaugam 2 borcane de 400 de grame de gem si amestecam.

5.Formam cu mana bomboanele si le dam prin ciocolata topita cu 1 -2 linguri de ulei sau doar turnam usor cu lingurita ciocolata deasupra lor asa cum am facut eu. Erau sfaramicioase si nu le-am putut da in intregime prin ciocolata, insa a fost bine si basa.  Imediat ce le terminam de facut, le scoatem pe hartie de copt, adaugam diverse ornamente deasupra lor si le dam la frigider. Ciocolata se va intari. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker