Langosi de casa cu branza si smantana
Langosi de casa cu branza si smantana sau scoverzi cum se mai zice pe la noi prin sudul tarii. Sunt pufoase si foarte gustoase. In plus, se pot consuma fie cu branza si smantana, fie cu gem sau chiar cu mujdei de usturoi ( asa le consuma socrii mei si sunt chiar gustoase). Pentru un mic dejun sunt nemaipomenite.
Ingrediente:
- 25 g drojdie proaspata sau un plic de drojdie uscata
- 300 ml apa calda
- 600- 650 g faina
- 1/2 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare grunjoasa
Mod de preparare.
1.Mai intai dizolvam drojdia in apa calda impreuna cu zaharul. Apa trebuie sa fie calda spre fierbinte ( dar nu fierbinte!), nu caldut spre rece.
2.Adaugam o parte din faina, sare si apoi restul de faina si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios.
3.Lasam aluatul la dospit in loc calduros pentru 40 – 45 de minute ( eu pun bolul cu aluatul in cuptorul cu microunde cu usa inchisa).
4.Dupa ce s-a dospit aluatul, formam chifle cu mainile tapetate cu faina si le lasam deoparte. Trebuie sa mai lasam chiflele inca 20 de minute la dospit.
5.Intindem cu un sucitor chiflele ( pe un blat tapetat cu faina) si le prajim un ulei incins. In timp ce se prajesc agitam usor uleiul de pe langa langosi cu o paleta sau agitam langosile din tigaie cu ajutorul unei furculite. Le ungem cu smantana, presaram branza telemea razuita si servim cu pofta.
Pofta buna!
Din aceeasi categorie, va sugerez sa incercati si lipiile cu branza.