Chiftelute de pui cu sos marinat
Chiftelute de pui cu sos marinat sunt o mancare foarte gustoasa pe care eu o prepar destul de des. Mai ales cu carne de pui de curte, care este mai atoasa decat cea cumparata. Prichindelul meu nu o poate consuma decat tocata, iar atunci mami incearca sa varieze felurile de mancare. Pentru azi: chiftelute din pui cu so marinat.
Chiftelutele se pot praji in ulei incins sau se pot gati la cuptor, iar carnea se fierbe inainte. Eu de data asta le-am prajit in ulei incins.
Iingrediente chiftelute:
- aprox 700 g carne de pui
- 2 oua
- 2 cartofi medii
- 1 ceapa mare
- sare
- piper
- patrunjel verde
Ingrediente sos marinat:
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 50 ml ulei
- 2 linguri pasta de tmate
- oregano
Mod de preparare:
1.Fierbem mai intai carnea de pui ( daca este de pui de tara, este mai atoasa), apoi o punem in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si cu cartofii taiati cubulete si le tocam marunt. Cartofii se pot da si pe razatoarea cu ochiuri mici si apoi se storc bine de zeama.
2. Adaugam oule, sare,piper si patrunjel verde tocat marunt si le amestecam bine.
3.Formam chiftelute de marime medie, le dam apoi prin faina si le prajim pe ambele parti in ulei incins.
4.Pentru sosul marinat: tocam ceapa marunt si o calim in ulei incins.
5. Adaugam pasta de tomate peste ceapa si mai adaugam si 40-50 ml apa si lasam 10 minute la fiert. Adaugam si usturoiul tocat marunt si mai lasam 1-2 minute pe foc, iar la final adaugam oregano. Servim chiftelutele simple, sau cu sos marinat, dupa preferinta fiecaruia.
Pofta buna!
O alta varianta de chiftelute gustoase, care noua ne plac foarte mult, este reteta de chiftelute crispy, exact ca cele pe care le mancam candva la KFC.
Iar o alta reteta preferata de noi este cea de chiftelute cu cartofi la cuptor. YAMIII
O reteta de nota 10, multumesc pentru postare 😉