LegumeMancaruriPui

Mancare de spanac cu sos Bechamel

Mancare de spanac cu sos Bechamel

Mancare de spanac cu sos Bechamel este o mancare foarte gustoasa, satioasa si sanatoasa. Cred ca este cea mai gustoasa mancare de spanac. Bine, si placinta ne place. Si pastele…

Sfaturi!

  • Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
  • Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
  • Atunci cand este gatit, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
  • Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.
  • Sosul Besciamella sau sosul Bechamel se poate folosi  la mancarea cu spanac, mazare, lasagna sau la ciulama.
  • Sosul Besciamella este un sos simplu preparat din doar 3 ingrediente: din unt, faina si lapte. Se adauga si condimente dupa gust cu sare si piper sau nucsoara. Nucsoara este o prietena fidela a sosului Bechamel, ii da un gust nemaipomenit.
  • Sosul Besamel poate fi mai fluid sau mai gros in functie de preferinta fiecaruia, iar acesta se face la focul mic spre mediu.
  • Mancare simpla si usoara. La gust nu va mai spun cat este de gustoasa! Au iesit 4 portii de spanac din aceste cantitati.

Ingrediente:

  • 250 gr spanac proaspat
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 fire de ceapa verde
  • 30 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 450 ml lapte
  • sare 
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare.

1.Mai intai punem ceapa tocata rondele la calit in uleiul incins si o lasam timp de 3-4 minute.

2.Adaugam spanacul si aproximativ 100-150 ml lapte si lasam la fiert inca 4-5 minute.

3.Intr-o tigaie topim untul si apoi adaugam faina. Amestecam energic cu telul si adaugam imediat laptele. Dam focul mic sosului si amestecam energic cu telul timp de 1-2 minute. Adaugam si spanacul cu tot cu laptele in care a fiert si lasam sa fiarba impreuna pana cand se ingroasa suficient. In acest timp amestecam cu telul. La final adaugam usturoiul verde pisat, sare, piper si un praf de nucsoara si amestecam.

  • Servim mancarea de spanac cu oua ochiuri si cu carne fripta sau prajita. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 − = 19

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker