AperitiveMancaruriOaiePorcPuiRetete de Paste

Drob mixt de Paste

Drob mixt de Paste

Drob mixt de Paste este un sortiment de drob foarte gustos. Se foloseste amestec de carne de miel, de porc si ficat sau piept de pui. Asta daca nu avaeti suficienta carne de miel, insa, de obicei, oprim carne de miel pentru ciorba, pentru stufat, poate si pentru gratar, iar pentru drob ramane mai putina, asa ca o putem combina fara probleme. Secretul unui drob gustos este ceapa si usturoiul verde din abundenta, nu va zgarciti cu acestea.

Cateva sfaturi!

  • Nu va faceti griji ca nu iese drobul daca nu avem prapur de miel, iese cu siguranta, nu se va sfarama pentru ca are oua multe in compozitie. Puteti chiar sa faceti  drobul in aluat foietaj din comert. In alt an am facut si eu asa, uitati reteta aici .
  • Formele de chec in care vom coace drobul tebuie sa fie tapetate cu hartie de copt.
  • Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi de drob.
  • Reteta usoara. Desi pare complicat, drobul se prepara usor si are reusita garantata.

Ingrediente:

  • 400-500 gr carne de miel
  • 1 kg ficatei de pui
  • 700 gr carne tocata de porc
  • 8 oua crude
  • 5 oua fierte
  • 8-10 fire de ceapa verde
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • 1 legatura zdravana de marar
  • sare
  • piper

Cum preparam drobul mixt de Paste 

  1. Mai intai punem la fiert ficatul de pui. Separat fierbem carnea de miel.
  2. Tocam grossier fiactul fier si carnea de miel si le punem intr-un bol mare. Adaugam carnea de porc tocata, ceapa si usturoiul tocate rondele si mararul verde tocat si el.
  3. Aduagam apoi ouale batute, sare si piper dupa gust si amesecam bine, bine.
  • Ouale fierte le putem adauga intregi in brob sau taiate. Daca le adaugam intregi vom pune jumatate din compozitie de drob in forma de chec, punem oua fierte si acoperim cu compozitie de drob. Daca le folosim taiate cuburi le putem adauga direct in bolul cu compozitie si amestecam cu ingredientele.

4.Punem compozitie de drob in formele de chec tapetate cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se coc frumos.  Taiem drobul de-abia dupa ce se raceste si se va taia perfect. Pofta buna!

Va las in continuare  si reteta de drob de miel.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker