Din camaraDulciuri

Gem de pere cu gutui

Gem de pere cu gutui este unul dintre cele mai aromate deserturi de toamna.

Ingrediente:

  • 4 kg de pere
  • 4 gutui
  • 2 kg de zahar
  • zeama de la 1 lamaie.

Se decojesc perele si se taie cubulete mici. Gutuia se taie si ea in cubulete mici si se amesteca cu perele.

Intr-o cratita se pune un strat de pere, un strat de zahar sa le acopere, iarasi un strat de pere pana cand se termina. Se lasa peste noapte sa isi lase zeama.

A doua zi se fierb la foc mic pana cand gemul se ingroasa.

Fierbinte se pune in borcane si se adauga cativa stropi de zeama de lamaie.

Se lasa borcanele la racit, apoi se pun intr-un vas si se dau in fiert sa se tina cat mai bine pentru iarna.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker