Din camaraDulciuri

Dulceata de pere cu gutui

Ingrediente:

  • 4 kg de pere
  • 4 gutui
  • 2 kg de zahar
  • zeama de la 1 lamaie.

Se decojesc perele si se taie cubulete mici. Gutuia se taie si ea in cubulete mici si se amesteca cu perele.

Intr-o cratita se pune un strat de pere, un strat de zahar sa le acopere, iarasi un strat de pere pana cand se termina. Se lasa peste noapte sa isi lase zeama.

A doua zi se fierb la foc mic pana cand se dulceata se ingroasa.

Fierbinte se pune in borcane si se adauga cativa stropi de zeama de lamaie.

Se lasa borcanele la racit, apoi se pun intr-un vas si se dau in fiert sa se tina cat mai bine pentru iarna.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker