Koulourakia grecesti- melcisori insiropati
O reteta usoara si spornica de melcisori – koulourakia isiropati, de origine greceasca, care se aseamana la gust cu polonezii nostri insiropati si care sunt deliciosi. Se pot lasa si neinsiropati si nepudrati cu zahar pudra.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 60 de melcisori.
Ingrediente:
- 4 oua
- 250 ml lapte
- aprox.800 g faina
- 25 g drojdie
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingura de zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 50 g unt
- un praf de scortisoara
Sirop:
- 3 cani de apa
- 4 linguri de meire/ 1 cana de zahar
Mod de preparare Koulourakia grecesti- melcisori insiropati .
In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un aluat moale, dar nelicpicios, il acoprim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la loc calduros 1 ora.
Impartim aluatul in 3 parti.
Intindem o parte din aluat, o ungem cu unt cu lama unui cutit si o impaturim in 3.
Taiem fasii subtiri, aprox. de 1 cm. si rasucim fasia, apoi o innodam. Punem melcisorii in tava unsa cu ulei.
Dam melcisorii la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min.
Cat timp stau melcisorii la cuptor facem siropul: punem 3 cani de apa la fiert, cand fierbe dam deoparte si adaugam mierea. Puteti pune mai multa, daca doriti, sau puteti folosi zahar in loc de miere.
Imediat ce scoatem melcisorii de la cuptor, turnam cu un polonic sirop deasupra lor. Ii lasam 3-4 min. sa absoarba sirop, dupa care ii intoarcem si pe partea cealalta si ii mai lasam 4-5 minute.
Pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!