DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura Doua Creme

Prajitura Doua Creme

Prajitura Doua Creme este o prajitura cu blat umed si doua creme delicioase.

Cateva sfaturi!

  • Blatul folosit este unul umed. Se poate lasa neinsiropat. Acelasi blat il folosesc si pentru torturi. Este sfaramicios si minunat.
  • Daca alegeti sa insiropati blatul o puteti face cu lapte caldut indulcit, compot sau sirop facut din apa cu zahar si esenta.
  • Am avut o tava dreptunghiulara cu dimensiunile 27/18 cm. Se poate coace si intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 de cm.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom

Ingrediente creme:

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 300 gr crema de ciocolata gen Finetti
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingura de cacao 
  • esenta de rom
  • +200 ml lapte caldut pentru insiropat blatul

Mod de preparare.

1.Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine.

2.Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si esenta si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade ( sau pana cand trece testul cu scobitoarea).

3.Lasam blatul la racit apoi il taiem in 2.

4.Pentru creme: mixam smantana pentru frisca. O impartim in 2 boluri. Intr-un bol adaugam jumatate din mascarpone si o lingura de zahar pudra si mai mixam un minut.

In celalalt bol adaugam crema de ciocolata si esenta si mixam 1 minut, apoi adaugam cacao si mascarpone si mai mixam 1 minut la cea mai mica viteza a mixerului.

5.Punem prima parte de blat, o insiropam cu lapte caldut si adaugam crema de ciocolata. Acoperim cu partea cealalta de blat, insiropam si adaugam crema alba.

6. Dam prajitura la rece cel putin 3-4 ore. Ornam dupa preferinta si portionam cu un cutit cu lama lata. Trecem lama cutitului prin apa calda, stergem si portionam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker