Floricele cu caramel
Delicioasele floricele cu caramel le poti face si tu acasa foarte repede. Reteta am gasit-o la Gaby Dulceag, careia ii multumesc! Este minunata!
Ingrediente:
- boabe de porumb de floricele
- 20-30 g ulei
- 50 g unt
- 100 ml frisca lichida
- 150 g zahar
Mod de preparare.
Mai inatai facem caramelul sa aiba timp sa se racoreasca putin pana cand sunt gata floricelele.
Punem zaharul intr-o craticioara si-l lasam la caramelizat pana cand devine maroniu deschis, turnam frisca lichida cu atentie si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul de tot. Adaugam untul si lasam in continuare la foc mic pana cand se topeste si acesta. Caramelul rezultat este destul de lichid.
Facem apoi floricelele: punem ulei intr-o cratita si cand este incins bine adaugam boabele de porumb. Acoperim pentru ca vo incepe sa sara prin cratita.
Punem floricelele intr-un bol si adaugam caramelul. Amestecam bine cu lingura sa acopere toate floricelele.
Este suficient caramel pentru un bol mare de floricele.