Covrigi pufosi cu susan
Covrigi pufosi cu susan
Covrigi pufosi cu susan am facut azi pentru a avea de pus la pachetelul bebelinei la gradinita, dar si pentru o gustare de dupa- amiaza. I-am vazut aseara la Daniela Viorica Stanimirescu pe facebook si nu m-am putut abtine, aratau atat de bine incat i-am preparat si eu. Bineinteles ca m-a ajutat si fetita, ea a presarat susan deasupra covrigilor si m-a ajutat si cu modelatul lor. Dupa ce se modeleaza si se lasa la dospit, covrigii se oparesc la fel ca Bagels.
Sunt foarte, foarte pufosi si deliciosi, sper sa ne ramana si pentru mai tarziu 🙂 Din aceasta compozitie mi-au iesit 12 covrigi.
Ingrediente:
- 550 g faina
- 125 ml ulei
- 250 ml apa calduta
- 2 plicuri de drojdie uscata ( 14 g)
- 1 lingurita de sare mare
- 3 linguri de zahar
- susan
- 2 linguri de zahar pudra vanilat
Pentru oparit:
- 1,5 l apa
- 1,5 linguri de bicarbonat
Mod de preparare.
1.Mai intai pregatim aluatul: punem apa calduta intr-un bol si dizolvam drojdia in ea. Adaugam uleiul, sarea si zaharul, iar apoi faina. Framantam un aluat moale, uleios, dar nelipicios.
Nu este nevoie sa framantam mult, in 5-6 minute este gata. Lasam la dospit in loc calduros pentru 60 de minute.
2.Formam bilute din aluat de aprox. 50 g. Rulam separat 2 bilute de aluat, unem capatele si rasucim. Apoi unim din noua capetele rasucite. Lasam covrigii astfel formati inca 15-20 de minute la dospit.
3.In acest timp, punem o cratita cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca apa, adaugam bicarbonatul si reducem putin focul.
4. Oparim pe rand cate un covrig timp de 5-6 secunde ( atentie cand ii luam ca sunt foarte fragili). Scoatem cu paleta si punem in tava tapetata cu hartie de copt.
5.Presaram zahar pudra vanilat si susan sau mac deasupra covrigilor si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Pofta buna!
Reteta covrigilor Bagels o gasiti aici – https://farfuria-cu-gust.ro/covrigi-bagels-cu-miere/