DulciuriPrajituri/torturi
Prajitura cu afine si ciocolata
Dulce-acrisoara, prajitura cu afine si ciocolata este delicioasa si relativ foarte usor de facut.
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 200 g faina
- 225 g zahar
- 1 esenta de portocale sau 1 lingura de zeama de portocala
- +200 ml lapte pentru insiropat
Ingrediente crema:
- 300 ml Creme Patisserie de la Meggle
- 5 linguri de afine
- 1 lingura de zahar pudra
- + 200 g ciocolata+ 4 linguri de lapte pentru glazura
Mod de preparare prajitura cu afine si ciocolata.
- Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi faina si esenta si incorporam bine. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 2-30 de min. la 180 de grade.
2.Pregatim crema: mixam Creme Patisserie Meggle cu afinele si cu zaharul pudra. Afine am avut congelate, dar le-am lasat la dezghetat.
3.Insiropam blatul rece cu lapte, niformizam crema si adaugam ciocolata topita pe baie de aburi cu laptele( ciocolata o lasam 5 min. la racoritinainte sa o punem peste crema).
4.Portionam prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte.