DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu afine si ciocolata

Dulce-acrisoara, prajitura cu afine si ciocolata este delicioasa si relativ foarte usor de facut.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 225 g zahar
  • 1 esenta de portocale sau 1 lingura de zeama de portocala
  • +200 ml lapte pentru insiropat

Ingrediente crema:

  • 300 ml Creme Patisserie de la Meggle
  • 5 linguri de afine 
  • 1 lingura de zahar pudra
  • + 200 g ciocolata+ 4 linguri de lapte pentru glazura

Mod de preparare prajitura cu afine si ciocolata.

  1. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi faina si esenta si incorporam bine. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 2-30 de min. la 180 de grade.

 

2.Pregatim crema: mixam Creme Patisserie Meggle cu afinele si cu zaharul pudra. Afine am avut congelate, dar le-am lasat la dezghetat.

3.Insiropam blatul rece cu lapte, niformizam crema si adaugam ciocolata topita pe baie de aburi cu           laptele( ciocolata o lasam 5 min. la racoritinainte sa o punem peste crema).

4.Portionam prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 18 = 20

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker