MancaruriPorc

Friptura de muschiulet umplut cu carne tocata

Friptura de muschiulet umplut cu carne tocata

Friptura de muschiulet umplut cu carne tocata este una dintre cele mai saguroase si mai gustoase fripturi.  Acest preparat rafinat aduce impreuna gustul delicat al muschiuletului de porc si bogatia aromei data de carnea tocata oferind o friptura exceptionala.

Carnea tocata

  • Poti alege carne tocata de vita, combinata cu porc sau doar de porc.
  • Carnea tocata trebuie gatita inainte de a o adauga fripturii.

Condimente

  • In afara de sare, piper, ardei boia, se pot adauga si ierburi aromatice: patrunjel, oregano etc pentru un plus de savoare.

Muschiuletul de porc

  • Inainte de preparare este nevoie sa scoatem grasimea / membrana alba de pe muschiulet.
  • Muschiuletul de porc este o parte foarte frageda si din aceasta cauza se gateste foarte rapid.
  • Alte retete cu muschiulet de porc gasiti aici .

Ingrediente:

  • 2 buc muschiulet  de porc
  • aprox. 150-170 gr carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 25 gr cascaval
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ardei boia 

Cum preparam Friptura de muschiulet umplut cu carne tocata

1.Mai intai curatam ceapa si o tocam marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, apoi adaugam carnea si jumatate de cescuta de apa si lasam carnea sa se gateasca suficient si lichidul sa se evapore. Aproximativ 12-15 minute. Adaugam sare, piper si ardei. boia si putem lua tigaia de pe foc.

2.Muschiuletul de porc il curatam de grasime si apoi il desfacem intr-o foaie cat mai subtire si cat mi intinsa astfel incat sa se poata rula. Presaram deasupra acestuia sare si ardei boia.

3.Amestecam carnea tocata cu cascaval si o adaugam in mijlocul muschiuletului. Rulam si prindem capetele cu ajutorul unor scobitori.

4.Punem muschiuletul de porc in tava tapetata cu hartie de copt, presaram, sare, piper si ardei boia deasupra si il coacem timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade si cand se rumeneste, il intoarcem pe cealalta parte. Dupa ce riptura este coapta, o lasam sa e odihneasca inainte de a o taia, astfel incat sucurile sa se redistribuie si carnea sa ramana frageda si suculenta.

Aceasta friptura de porc poate fi servita alaturi de garnituri precum cartofi gartinati, piureuri, legume la grill sau salate verzi.

Sa aveti pofta!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker