MancaruriPorcPreparate de Craciun

Friptura din muschiulet de porc

Friptura din muschiulet de porc

Friptura din muschiulet de porc este una dintre cele mai gustoasa si, in acelasi timp, una dintre cele mai rapide tipuri de friptura.Spre deosebire de muschi, muschiuletul subtire este o parte din carnea de porc ce se gateste extrem de rapid pentru a ramane frageda. Nu va inchipuiti cat de frageda poate fi. Nu este nevoie sa o gatim ore intregi pentru a obtine o friptura frageda. Am gatit un singur muschiulet pe care l-am feliat si l-am servit cu legume la grill. A fost o masa copioasa! Aceasta friptura se poate prepara atunci cand avem o sarbatoare in familie, o aniversare, de Craciun sau pur si simplu cand avem poftavde o friptura gustoasa.

Sfaturi pentru prepararea fripturii

  • Muschiuletul trebuie curatat de grasimea/ membrana alba care-l infasoara inainte de a-l gati.
  • Este nevoie sa prajim la foc iute muschiuletul timp de 4- maxim 5 minute (2-3 minute pe o parte si alte 2 minute pe cealalta parte).Nu sariti peste aceasta etapa, este esentiala pentru sigilarea gustului si fragezirea fripturii.
  • Muschiuletul de porc se gateste rapid, nu are nevoie de un timp indelungat de gatire.

Ingrediente:

  • 1 muschiulet de porc
  • 2 linguri de mustar
  • ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • piper 
  • ardei boia 

Cum preparam friptura din muschiulet de porc

1.Mai intai curatam muschiuletul de grasime si de membrana ce-l acopera.

2.Incingem 4-5 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si cand este complet incins uleiul, adaugam muschiuletul si il prajim la foc iute pe ambele parti. Nu mai mult de 4-5 minute. In acest timp muschiuletul se va rumeni frumos.

  • Avem grija sa nu intepam muschiuletul cu furculita atunci cand il intoarcem sau cand il scoatem.

3.Ungem muschiuletul cu mustar, il condimentam cu sare, piper si ardei boia si dam friptura la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Neaparat cuptorul sa fie incins cand introducem friptura. Gatim friptura maxim 12-13 minute.

Esential! Nu taiem imediat friptura. O lasam 6-7 minute sa se racoreasca si de-abia apoi o portionam.

Pofta buna!

Va recomand si friptura din muschiulet de porc invelit in bacon.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker