AperitiveLegumeMancaruri

Clatite cu spanac si crema de branza

Clatite cu spanac si crema de branza

Clatite cu spanac si crema de branza am facut ca si gustare pentru ai mei. Aceste clatite se pot servi ca aperitiv sau ca o gustare intre mese. Vor fi un real succes. Chiar si atunci cand avem musafiri. Mi-au ramas cateva clatite neumplute cu crema de branza si s-au patrat perfect pentru a doua zi acoperite cu folie de aluminiu. A doua zi le-am servit cu dulceata si, ce credeti, au fost delicioase si asa!

Cateva sfaturi!

  • Compozitia pentru clatite este suficienta pentru 12 clatite mari, insa daca aveti tigaie mai mica, va pot iesi mai multe.
  • Daca aveti tigaie speciala pentru clatite, acesata nu necesita ungere inainte de a coace clatitele.
  • Compozitia pentru clatite este foarte subtire, fluida, insa nu va faceti griji, se vor coace bine.
  • Se poate folosi spanac proaspat sau spanac congelat, insa daca folositi spanac congelat, acesta necesita decongelare si stoarcere foarte bine inainte de a fi mixat. Gustul de spanac este aproape insesizabil.
  • Umplere. Clatitele cu spanac se pot umple cu crema de branza gen Philadelphia. Se poate folosi crema de branza simpla sau cu verdeturi. Eu am adaugat si cateva codite de ceapa verde.
  • Pastrare. Clatitele ramase se pot pastra pentru ziua urmatoare acoperite cu folie alimenatara sau folie de aluminiu. Vor fi foarte moi si delicioase chiar si a doua zi.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 gr spanac
  • 170 gr faina
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • + 200 gr crema de branza + cozi de ceapa verde pentru umplere

Cum preparam clatite cu spanac si crema de branza.

1.Mai intai spalam frunzele de spanac si le scoatem nervura centrala. Cu ajutorul unui mixer vertical vom pasa spanacul impreuna cu uleiul.

2.Adaugam ouale si faina si incorporam cu ajutorul unui tel.

3. Adaugam si faina si laptele si un praf de sare. Compozitia este chiar mai lichida decat la clatitele simple, insa nu va faceti griji, asa trebuie sa fie.

4.Coacem clatitele pe ambele parti si le umplem cu crema de branza. Pofta buna!

Va las in continuare si reteta de clatite cu ciocolata, pufoase si delicioase.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 8

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker