Biscuiti/fursecuri/bomboaneDe postDulciuriRetete usoare de post

Biscuiti de post cu fructe de padure

Biscuiti de post cu fructe de padure

Biscuiti de post cu fructe de padure – biscuiti rapizi cu gem de fructe de padure. Gemul de fructe de padure este acrisor, iar biscuitii ies deliciosi.

Sfaturi și trucuri pentru succesul rețetei:

  • Nu lasati mai mult de 12-13 minute biscuitii la cuptor, desi va vor parea moi. Cand se racesc se intaresc si vor deveni crocanti.
  • Biscuitii se pot da prin zahar pudra sau se pot lasa fara, eu am facut o tava cu zahar pudra, o tava fara zahar pudra. Cei fara zahar pudra au fost mai pufosi, cei cu zahar pudra au fost crocanti la exterior si moi la interior.
  • Inlocuiri. Gemul de fructe de padure se poate inlocui cu gem de zmeura, de prune, de trandafiri sau orice alt gem mai gros.

Ingrediente:

  • 300 gr gem 
  • 330-340 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 50-60 gr zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de cacao ( aprox 7-8 gr)
  • optional: zahar pudra vanilat pentru pudrat biscuitii

Mod de preparare.

1.Mai intai amestecam gemul cu uleiul si cu zaharul.

2.Adaugam faina, praful de copt si cacao si framantam un aluat moale, uleios si nelipicios.

3. Ungem mainile cu ulei, formam bilute si le dam prin zahar pudra. Putem sa ii lasam fara zahar pudra, iar atunci apltizam putin bilutele. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt la distanta de 1-2 cm unul de celalalt.

 

4.Coacem biscuitii timp de 13-14 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Simpli si deliciosi! Sunt cei mai buni calzi 🙂

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + = 18

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker