DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura rasturnata cu banane

O prajitura delicioasa,  usor de facut, pe care o vei adora daca iti plac bananele.

Ingrediente pentru caramel:

  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • + 3 banane

Ingrediente pentru blat:

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 1 iaurt mic de 125 g
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita cu praf de copt

Mai intai taiem bananele in rondele, iar apoi pregatim caramelul: punem intr-o tigaie antiaderenta zaharul si lasam sa se caramelizeze. Adaugam untul si amestecam bine, lasam inca 2-3 minute pe foc.

Turnam rapid caramelul in tava in care vom coace prajitura, il uniformizam si asezam deasupra lui rondelele de banane. Tava mea a avut 23 de cm diametru.

Lasam deoparte si trecem la pregatirea blatului.  Mixam untul de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand, apoi iaurtul si mixam in continuare. Adaugam faina treptat, praful de copt si cacao si, de data asta, amestecam cu o lingura de lemn.

Turnam compozitia peste banane uniform si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa fim siguri ca este coapta.

O lasam 10-15 minute sa se racoreasca si o rasturnam pe un platou ( a mea nu s-a desprins din prima, dar am ” zguduit-o” putin).

Pofta buna!

sursa: http://miremirc.ro/2015/06/28/prajitura-rasturnata-cu-banane/

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 − 16 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker