Prajitura rasturnata cu banane
O prajitura delicioasa, usor de facut, pe care o vei adora daca iti plac bananele.
Ingrediente pentru caramel:
- 200 g zahar
- 100 g unt
- + 3 banane
Ingrediente pentru blat:
- 2 oua
- 200 g zahar
- 100 g unt
- 200 g faina
- 1 iaurt mic de 125 g
- 1 lingura de cacao
- 1 lingurita cu praf de copt
Mai intai taiem bananele in rondele, iar apoi pregatim caramelul: punem intr-o tigaie antiaderenta zaharul si lasam sa se caramelizeze. Adaugam untul si amestecam bine, lasam inca 2-3 minute pe foc.
Turnam rapid caramelul in tava in care vom coace prajitura, il uniformizam si asezam deasupra lui rondelele de banane. Tava mea a avut 23 de cm diametru.
Lasam deoparte si trecem la pregatirea blatului. Mixam untul de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand, apoi iaurtul si mixam in continuare. Adaugam faina treptat, praful de copt si cacao si, de data asta, amestecam cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia peste banane uniform si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa fim siguri ca este coapta.
O lasam 10-15 minute sa se racoreasca si o rasturnam pe un platou ( a mea nu s-a desprins din prima, dar am ” zguduit-o” putin).
Pofta buna!
sursa: http://miremirc.ro/2015/06/28/prajitura-rasturnata-cu-banane/
One Comment