Prajitura cu dovleac si ciocolata
Prajitura cu dovleac si ciocolata este o prajitura delicioasa si foarte aromata. Se aseamana cu o prajitura imposibila, deoarece blatul de jos, a ajuns aproape tot sus 🙂 Iar crema, este un deliciu. Se portioneaza cand se raceste complet, altfel este imposibil.
Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 200 g crema de branza
- 2 linguri zahar pudra
- 1/2 lingurita scortisoara
- 4 oua
- 200 g unt
- 130 g ciocolata cu lapte
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 1 plic de praf de copt.
Mod de preparare prajitura cu dovleac si ciocolata.
Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert. Daca aveti dovleac mic este ideal, daca nu, il taiati in doua, ca mine. Lasam dovleacul la fiert maxim 2o de minuta, apoi il mixam cu mixerul vertical si il lasam la racit.
Adaugam crema de branza, zaharul pudra si scortisoara si amestecam.
Ciocolata impreuna cu untul le topim la foc mic. Le lasam la racit apoi.
Albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar, iar galbenusurile le mixam cu 1 lingura de zahar pana devin albicioase. Peste galbenusuri adaugam cacao si amestecul de ciocolata cu unt si amestecam. Adaugam apoi albusurile batute spuma si amestecam cu o paleta. La final adaugam faina si praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, dar mai oprim in bol 2-3 linguri de compozitie.
Adaugam dovleacul si nivelam, apoi adaugam compozitia oprita in bol si trecem cu furculita pe deasupra acesteia.
Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca complet inainte sa o portionam.
Pofta buna!
sursa:Â https://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-crema-de-dovleac-81177.html
One Comment