Gogosi cu crema de vanilie

Gogosi delicioase umplute cu crema de vanilie. Reteta o am de la bunica mea, este simpla si se pot face si fara crema. Oricum ar fi, sunt delicioase!
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 ml lapte caldut
- 100 g zahar
- 10 g drojdie
- faina cat cuprinde, aprox. 500 g
- zahar pudra
Ingrediente crema:
- 4 galbenusuri
- 400 ml lapte
- 150 g zahar
- 4 linguri de faina
- 1 esenta de vanilie
- 1 litru de ulei pentru prajit
Mai intai pregatim crema: punem 300 ml lapte la fiert la foc mic. Amestecam galbenusurile cu aharul, cu faina si cu restul de lapte. Turnam compoitia aceasta peste laptele fiert si lasam la foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa ca o budinca.
Lasam la racit.
Intre timp pregatim aluatul pentru gogosi: incalzim laptele, dizolvam drojdia, adaugam aharul si oule, dupa care adaugam faina treptat si framantam bine. lasam 20-30 de minute la dospit.
Tapetam masa de lucru cu faina si intindem foi cat mai subtiri.
Punem o foaie intinsa, din loc in loc punem cu lingurita crema de vanilie, acoperim cu o alta foaie intinsa si taiem cercuri cu paharul asa incat crema sa ramana la jumatatea cercului.
Prajim gogosile in ulei incins. Cand sunt gata, presaram ahar pudra deasupra lor.
Sa aveti pofta, dragii mei!