DulciuriPrajituri/torturi

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate fac de fiecare data cand vreau ceva dulce, rapid si delicios. Cred ca acesta este cel mai rapid tort din cate exista si nu exagerez deloc. Ii adaug si un praf de scortisoara, iar aroma asta de toamna este nemaipomenita. Din cand in cand, fara nicio ocazie, facem acest tort. Mai ales toamna si iarna. Iar fetita si sotul meu il adora. Sotului ii place combinatia de mere coapte cu ciocolata 🙂

Tortul de mere caramelizate. Sfaturi!:

  • Treceti cu lama cutitului pe marginile blatului pentru a-l desprinde de cratita, iar apoi rasturnati-l pe un platou.
  • Adaugati scortiosara pentru un plus de aroma.
  • Folositi mere rosii pentru ca sunt mai dulci.
  • Punem cu o lingura de faina mai mult fata de cantitatea de oua.

Ingrediente:

  • 4 mere
  • 5 oua 
  • 5 linguri de zahar + 2 linguri de zahar pentru caramel
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de scortisoara
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu Finetti
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare.

1.Mai inati curatam merele de coaja si le taiem in felii cat mai groase. Ungem tava cu ulei atat pe fund cat si pe peretii. Punem merele si presaram cele 2 linguri de zahar. Dam merele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute.

2.Pregatm blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul.

3.Punem usor galbenusurile peste albusuri, adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam usor cu o spatula.

4.Scoatem merele din cuptor, presaram un praf de scortisoara si turnam compozitia de blat deasupra acestora. Dam din nou la cuptor pentru inca 20-25 de minute sau pana cand blatul trece testul cu scobitoarea.

5.Dupa ce il scoatem din cuptor, il ungem cu Finetti. Ungem blatul fierbinte cu ciocolata si il lasam la racit. Uitati cat de frumos se desprinde de tava.

6.Dupa ce s-a racit complet, il ornam cu frisca. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 37 = 43

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker