Gulas unguresc cu carne de vita

Gulas unguresc cu carne de vita
Gulas unguresc cu carne de vita este o mancare extrem de gustoasa si de satioasa. Ingredientul principal al acestui preparat este ardeiul boia din abundenta alaturi de galustile mici si gustoase si de carnea de vita. Iar muraturile sau un ardei iute nu trebuie sa lipseasca la o astfel de mancare.
Bine de stiut!
- Galustile din faina le-am facut dupa reteta de taietei de casa a bunicii mele. Facea bunica o ciorba cu taietei de casa si pui de curte de nu te puteai satura, asa de gustoasa era. Aceeasi reteta am folosit-o pentru galustile de faina si au fost senzatioanale.
- Carnea de vita am portionat- o in cubulete nu foarte mari, de marimea unei nuci pentru a fierbe cat mai usor.
- Din ingredientele date mi-au iesit 6 portii de gulas.
Ingrediente:
- 700-750 gr carne de vita
- 2 cepe mari
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 lingura pasta de tomate
- 50 ml ulei
- 3 linguri ardei boia dulce
- 1/2 lingurita de piper
- 1/2 lingurita de sare
- patrunjel verde
- + 1 ou mare, 100 gr faina pentru galuste
Cum preparam Gulas unguresc cu carne de vita
1.Mai intai curatam ceapa si o tocam marunt. Calim ceapa in uleiul incins, apoi adaugam carnea de vita si lasam aproximativ 10-13 minute sa se inabuse bine pe toate partile. Adaugam ardeiul boia, sarea si piperul si amestecam bine. Adaugam apoi pasta de tomate si o cana mare de apa astfel incat sa acopere carnea, acoperim cu un capac si lasam la fiert la foc mediu timp de 60 de minute, iar in acest timp mai adaugam apa oridecate ori este nevoie.
2.Adaugam cartofii si morcovii tocati cuburi sau dupa plac si lasam in continuare la fiert 20 -25 de minute.
3.Pentru galuste framantam oul impreuna cu faina si impartim aluatul in 2 parti. Facem 2 rulouri de grosimea unui deget si taiem galuste groase aproximativ de 1 cm sau chiar mai subtiri. Adaugam galustile in gulas si mai lasam inca 20 d eminute la fiert. La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!