
Mancare de spanac cu oua
Mancare de spanac cu oua este o mancare foarte gustoasa, foarte usor si rapid de preparat si, cel mai important, este foarte sanatoasa. Fetitei mele i-a placut tare mult. Este gustoasa calda si se poate servi impreuna cu salate sau cu garnitura de orez sau cartofi natur.
Cateva sfaturi!
- Spanacul proaspat se poate pastra fara probleme timp de 4-5 zile la frigider. Daca vreti sa congelati spanacul, atunci trebuie sa il congelati imediat dupa recoltare pentru a-si pastra proprietatile nutritionale.
- Pentru prepararea aceste mancari se poate folosi atat spanac proaspat, cat si spanac congelat.
- Spanacul trebuie curatat de nervura centrala.
- Din aceste cantitati mi-au iesit 3 portii e mancare.
- Inlocuiri. Uleiul de masline se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui.
- Reteta usoara. Imi place aceasta mancare pentru ca se prepara foarte usor. Ingredientele folosite sunt putine, iar gustul este nemaipomenit.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi
- 1 morcov
- 200 gr spanac
- 40-50 ml ulei de masline
- 3 oua
- sare
- piper
- ardei boia dulce
Cum preparam Mancare de spanac cu oua
1.Mai intai curatam ceapa si o taiem marunt, la fel taiem si ardeii. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
2.Calim ceapa impreuna cu ardeii si cu morcovul razuit in ulei de masline timp de 10-12 minute sau pana cand ceapa incepe sa devina aurie pe margine.
2.Adaugam spanacul si o cana de 250 ml apa. Eu am folosit spanac congelat si l-am adaugat asa, congelat in oala. Am adaugat apa, am acoperit oala cu un capac si am lasat la fiert timp de 20-25 de minute. In acest timp am amestecat din cand in cand. Mancarea va scadea considerabil.
3.Adaugam sare dupa gust si spargem ouale in parti diferite deasupra mancarii. Acoperim oala din nou si mai lasam 10-12 minute la gatit. Presaram piper si ardei boia dulce si servim mancarea calda. Pofta buna!