MancaruriPastePui

Spaghete cu sos Alfredo si ciuperci

Spaghete cu sos Alfredo si ciuperci

Spaghete cu sos Alfredo si ciuperci sunt foarte gustoase si satioase. Sosul Alfredo este un sos deosebit, insa foarte gustos. Alor mei le-au placut foarte mult asa ca am fost nevoita sa fac de  2 ori intr-o saptamana paste su sos Alfredo.

Cateva sfaturi!

  • Sosul Alfredo este prieten bun cu parmezanul, insa acesta se poate inlocui cu cascaval sau mozzarella. Eu am folosit cascaval afumat si i-a dat un gust nemaipomenit.
  • Sosul Alfredo se potriveste foarte bine cu paste, cu pizza, cu carne de pui sau salate verzi. Va las reteta de pizza cu sos Alfredo aici.
  • Inlocuiri. Puteti folosi spaghete, farfalle  sau penne pentru a pregati aceasta reteta.
  • Pentru a evita taierea sosului, adauga parmezanul de-abia cand retragi tigaia de pe foc. La sfarsit adauga sare, piper si , daca vrei, nucsoara. Nucsoara este prietena buna cu sosul alb, iar aroma ei este de neegalat.
  • Nucsoara se adauga la final in sosul Alfredo pentru a-si pastra aroma.
  • Reteta usoara. Spaghete cu sos Alferdo si ciuperci sunt extrem de usor de gatit, insa nemaipomenit de gustoase.

Ingrediente:

  • 400 gr paste
  • 2 borcane mici de ciuperci feliate/ aprox 700 gr
  • 200 gr smantana sau crema pentru gatit
  • 150 gr parmezan/ cascaval
  • 1 ceapa mare
  • 1 buc piept de pui
  • 1 cub de unt/ 30 gr
  • 5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Cum preparam spaghete cu sos Alfredo si ciuperci

1.Punem mai intai pastele la fiert intr-o oala cu un praf de sare.

2.Punem untul si uleiul intr-o tigaie si adaugam ceapa taiata julienne, pieptul de pui tocat marunt si ciupercile feliate. Le lasam impreuna la calit pana cand ceapa devine translucida si pieptul de pui devine albicios. Acest proces dureaza aproximativ 10-12 minute.

3.Adaugam spantana de gatit in tigaie si un praf de sare si mai lasam inca 8-10 minute la gatit la foc mediu.

4.Adaugam pastele scurse de apa si o cescuta din apa in care au fiert pastele. Amestecam bine si adaugam si parmezanul si un praf de nucsoara. Dupa ce amestecam bine putem lua pastele de pe foc.

  • Mie imi place sa adaug piper proaspat rajnit in farfurie deasupra pastelor, insa daca doriti, puteti adauga si in sos.
  • Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

82 − 77 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker