Publicitate

Iubești dulciurile savuroase? Cum să prepari prăjituri cu gust?

Prăjiturile şi gustările dulci sunt apreciate de toată lumea! Pitici mofturosi, părinţi, adolescenţi şi bunici, toți savurează cu poftă preparatele gustoase ce ies din mâinile patiserilor şi cofetarilor iscusiți sau a pasionaţilor amatori.

Cum să prepari prăjituri cu gust? Care sunt secretele unor produse cu estetică ridicată? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care încercăm să răspundem în rândurile următoare.

Cum să prepari prăjituri cu gust?

Cu siguranță, în fiecare prăjiturică/ produs de patiserie fie că vorbim de macarons, plăcintă, mini tarte, foietaj ori tort aniversar avem multă pasiune, răbdare, ceva experiență şi ingrediente de calitate. Atât în cazul preparatelor gătite în casă cât şi a celor realizate în laboratoare bine amenajate secretul gustului stă în ingrediente de calitate şi proporţii bine stabilite. Dacă pe parte de amestecuri şi proporții te poţi baza pe o reţetă bună, pe parte de gust şi estetică, trebuie să ai la îndemâna ingrediente excepționale.

Dulcinea este un producător şi furnizor de încredere cu o experiență de peste 25 de ani în crearea de baze pentru produse de patiserie şi prăjituri. Toată materia furnizată este de cea mai bună calitate fapt confirmat de certificările ISO însoțitoare. Varietatea este un alt detaliu ce merită atenția patiserilor profesioniști și a gospodinelor amatoare. Din magazinul online Dulcinea.ro nu lipsesc bazele pentru creme, numeroase sortimente de frişcă, aromele cheie, umpluturi speciale, coji pentru mini tarte ori jumătăți de macarons.

Echipa Dulcinea propune o varietate mare baze cheie pentru prăjituri şi produse de patiserie, ingrediente ce facilitează gătirea preparatelor acasă sau în laboratoare. Toată materia furnizată este esențială, întrucât ajută la economisirea timpului de lucru. De aici pot fi achiziţionate: frişcă şi creme vegetale, umpluturi de fructe, umpluturi pentru cozonac, ciocolată şi cacao, glazuri sau pastă de zahăr

Având cele mai bune ingrediente, atenția cofetarului se poate concentra pe detalii mai importante: combinarea ingredientelor, realizarea proporțiilor, tehnica de lucru, elemente de  personalizarea a preparatelor, plating.

Un alt detaliu ce ajută la obţinerea prăjiturilor cu gust ține de reţetă şi experiență. Uneori cel mai simplu preparat, poate constitui o adevărată provocare, fie că este realizat de profesionişti sau amatori. Exerciţiul este un alt detaliu cheie care asigură succesul unei reţete de prăjituri. Pentru a avea cele mai bune rezultate este nevoie de exerciţiu şi repetiţii.

Care sunt secretele unor prăjituri şi produse de patiserie cu estetică ridicată?

Dacă vorbim de secrete, cu siguranţă, putem spune că fiecare cofetar, patiser şi gospodină pasionată de bucătărie are câte unul. În cazul unora ingredientele de calitate şi bazele pentru prăjituri folosite pot fi răspunsul, în cazul altora tehnicile de lucru sunt importante. Sunt şi preparate ce se evidenţiază datorită creativităţii de care a dat dovadă cel ce le-a preparat. În alte situații vorbim de talent şi pasiune.

Este clar că în patiserie şi cofetărie, ca şi în alte domenii există numeroase secrete. Este cert, însă, că experienţa, ingredientele de calitate şi colaborare cu partenerii de încredere sunt câteva detalii cheie care au rezultate!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

36 + = 39

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker