MancaruriOaieRetete internationale

Izmir köftesi – chiftele turcesti din carne de miel

Izmir köftesi  sau chiftele turcesti din carne de miel sunt un rasfat culinar. Au chiftelele astea turcesti un gust atat de savuros, poate si datorita faptului ca sunt doar din carne de miel. Oricum, cert este ca data viitoare voi face o tava mult mai mare 🙂

Ingrediente:

  • 500 g carne de miel
  • 2 cepe
  • 5-6 cartofi medii
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • oregano

Mod de preparare Izmir köftesi – chiftele turcesti din carne de miel.

Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti. Punem intr-o tigaie uleiul si pasta de tomate, le lasam pe foc 5-6 minute, apoi adaugam 200 ml apa, sare si oregano si mai lasam 4-5 minute pe foc. Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Punem cartofii intr-un vas termorezistent si ii stropim cu ulei de la sos pentru a prinde o culoare frumoasa. Punem deasupra cartofilor chiftelele si in mijloc turnam sosul de rosii.

Dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade sau pana cand sunt cartofii bine copti.

Pofta buna!

 

sursa: https://www.bucataras.ro/retete/zmir-kftesi-15413.html

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker