Conopida pane la cuptor
Conopida pane la cuptor este un fel de mancare gustos, sanatos si satios. Este a doua oara in aceasta toamna cand prepar conopida pane. Prima data am prajit-o in baie de ulei, acum azis sa incercam si coapta. Ambele variante sunt pe placul nostru. In Bulagria am servit o friptura cu garnitura de conopida la gratar. Nu vazusem niciodata pana atunci conopida la gratar, dar a fost bataie pe ea.
- Ai mei servesc conopida pane cu un amestec de sosuri, ketchup si crema de usturoi sau cu sos tzatzichi.
Sfaturi!
- Conopida se lasa 30 de minute in apa rece inainte de gatire pentru inlaturarea eventualilor inamici.
- Conopida se lasa la fiert in apa clocotita timp de 7-8 minute. Daca o lasam mai mult se va rupe atunci cand o dam prin ou.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de conopida pane este foarte usoara si rapida si se poate servi cu diverse sosuri sau fripturi.
Ingrediente:
- 1 conopida mare
- 2 oua
- 1 lingura de usturoi pudra
- pesmet
- sare
Mod de preparare conopida pane la cuptor.
1.Mai intai punem conopida pentru 25-30 de minute in apa rece.
2. Taiem conopida in felii de aproximativ 2 cm grosime sau o desfacem in buchetele.
3. Punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert. Cand clocoteste adaugam conopida si o lasam sa fiarba timp de 7-8 minute. Scoatem conopida intr-o sita/ strecuratoare si o lasam la scurs.
4.Dam feliile de conopida prin ou batut, apoi prin pesmet. Le asezam intr- o tava tapetata cu hartie de copt si presaram sare si praf de usturoi deasupra feliilor de conopida. Daca doriti puteti inlocui praful de usturoi cu 3-4 catei de usturoi dati pe razatoare cu ochiuri mici.
5.Dam conopida la cuptorul preincalzit la 200 de grade si o lasam 20-25 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca frumos. Pofta buna!
One Comment