Ciorbe/Supe

Ciorba a la grec

Ciorba a la grec

Ciorba a la grec este una dintre ciorbele cele mai indragite in familia noastra.  Am pregatit ciorba a la grec cu carne de pui, cu carne de miel sau chiar ciorba de perisoare. Toate au fost gustoase.

Ingrediente:

  • 2 buc piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 100 g orez
  • 50 ml ulei
  • 200 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • zeama de la o lamaie
  • frunze de patrunjel verde

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam morcovii si ii dam pe razatoare.

2.Punem morcovii razuiti la calit in ulei incins( folosim cratita in care vom face ciorba). II lasam 5-6 minute, apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam inca 7-8 minute.

3.Adaugam 3-4 cani de apa, ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat julienne, acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert pentru 30-35 de minute.

4. Adaugam orezul si mai completam cu apa daca este nevoie. Lasam ciorba la fiert inca 20 de minute.

5.Dupa ce stingem focul ciorbei, adaugam verdeata tocata marunt si lasam ciorba 5-7 minute la racorit. In acest timp pregatim smantana. Punem intr-un bol incapator smantana si cele 2 galbenusuri si amestecam bine. Turnam in fir subtire  2-3 polonice de ciorba peste amestecul de smantana si amestecam energic. Luam apoi cu polonicul din amestecul cu smantana si turnam in fir subtire inapoi in ciorba. Amestecam continuu. La final dregem ciorba cu sare si zeama de lamaie. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − = 10

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker