Friptura din muschi de porc
Friptura din muschi de porc la cuptor este ideala atunci cand ai musafiri sau pentru o cina in familie. Iese foarte frageda si gustoasa si se face foarte rapid si usor. Iar ca si garnitura puteti folosi diverse salate, muraturi sau legume fierte. Este o reteta extrem de simpla, banal de simpla, dar pentru ca a fost atat de laudata, iar prietenii mai ma intrebau cum am facut-o, am decis sa o public si pe site. Asa ca iata reteta mea de friptura.
Ingrediente:
- 1 kg muschi de porc
- 3 linguri pasta de tomate
- 4-5 catei de usturoi
- piper
- sare
- 2-3 frunze de dafin
- patrunjel verde
Mod de preparare.
1.Mai intai feliem muschiul de porc in felii de aproximativ 1 cm grosime.
2.Punem muschiul de porc intr-un vas, adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa, sare si piper. Sosul trebuie sa acopere carnea sau sa fie la nivelul ei pentru ca va scadea destul de mult. Adaugam si usturoiul tocat marunt si frunzele de dafin.
3.Dam friptura la cuptor pentru 70-80 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Din cand in cand mai intoarcem carnea. Sosul va scadea considerabil. La final adaugam verdeata. Pofta buna!
O alta friptura din carne de porc ce se afla la mare cautare pe site-ul meu este friptura din muschi de porc la staniol
One Comment