DulciuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Tort Red Velvet

Un tort delicios, extrem de delicios chiar, special pentru iubitorii de ciocolata alba 🙂 Eu i-am pus colorant la blat ( si tot nu a iesit blatul foarte rosu), dar voi daca nu doriti, puteti sa il inlocuiti cu zeama de sfecla, dar atunci va iesi mai rozaliu.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 220 g faina
  • 1 tub de colorant gel Dr Oetker
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema:

  • 350 g Creme Patisserie de la Meggle
  • 300 g lapte condensat 
  • 1 lingura miere
  • 50 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 plic de gelatina

Ingrediente sirop:

  • zeama de la 4 mandarine
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare.

1. Pregatim blatul: separam ouale, mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, iar la final faina, praful de copt, cacao si colorantul si incorporam bine amestecand cu  o lingura de lemn.

 

2. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min.

 

3. Pentru crema mixam crema patisserie sau frisca lichida si punem 1/3 din ea intr-un bol separat.

4. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o adaugam in bolul cu crema mai putin. Amestecam bine si dam la rece.

5. Laptele condensat il amestecam cu mierea. Gelatina o hidratam 10 min in 50 ml apa, apoi o divolvam bine in cei 50 ml lapte cald. O adaugam peste laptele condensat si amestecam. Laptele condensat il adagam peste frisca din bolul mare si mai mixam 2-3 min. Daca nu aveti lapte condensat, amestecati toata frisca batuta spume cu 300 g ciocolata alba topita pe baie de aburi si puneti si intre blaturi si deasupra tortului. 

 

6. Blatul racit il taiem in 3. Daca face cocoasa nu are nimic, o oprim, o sfaramam si presaram deasupra tortului.

7. Punem prima parte de blat, o insiropam cu sirop facut din zeama de portocala cu zahar, adaugam jumatate din crema cu lapte condensat, adaugam al doilea blat, insiropam si adaugam restul de crema. Punem cel de-al treilea blat, il insiropam si il acoperim cu crema de ciocolata alba.

8. Presaram deasupra blat sfaramitat, eu am pus si visine congelate si nuca de cocos.

Pofta buna!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker