Tort Red Velvet

Un tort delicios, extrem de delicios chiar, special pentru iubitorii de ciocolata alba 🙂 Eu i-am pus colorant la blat ( si tot nu a iesit blatul foarte rosu), dar voi daca nu doriti, puteti sa il inlocuiti cu zeama de sfecla, dar atunci va iesi mai rozaliu.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 100 ml lapte
- 180 g zahar
- 220 g faina
- 1 tub de colorant gel Dr Oetker
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema:
- 350 g Creme Patisserie de la Meggle
- 300 g lapte condensat
- 1 lingura miere
- 50 ml lapte
- 100 g ciocolata alba
- 1 plic de gelatina
Ingrediente sirop:
- zeama de la 4 mandarine
- 1 lingura zahar
Mod de preparare.
1. Pregatim blatul: separam ouale, mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, iar la final faina, praful de copt, cacao si colorantul si incorporam bine amestecand cu o lingura de lemn.
2. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min.
3. Pentru crema mixam crema patisserie sau frisca lichida si punem 1/3 din ea intr-un bol separat.
4. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o adaugam in bolul cu crema mai putin. Amestecam bine si dam la rece.
5. Laptele condensat il amestecam cu mierea. Gelatina o hidratam 10 min in 50 ml apa, apoi o divolvam bine in cei 50 ml lapte cald. O adaugam peste laptele condensat si amestecam. Laptele condensat il adagam peste frisca din bolul mare si mai mixam 2-3 min. Daca nu aveti lapte condensat, amestecati toata frisca batuta spume cu 300 g ciocolata alba topita pe baie de aburi si puneti si intre blaturi si deasupra tortului.
6. Blatul racit il taiem in 3. Daca face cocoasa nu are nimic, o oprim, o sfaramam si presaram deasupra tortului.
7. Punem prima parte de blat, o insiropam cu sirop facut din zeama de portocala cu zahar, adaugam jumatate din crema cu lapte condensat, adaugam al doilea blat, insiropam si adaugam restul de crema. Punem cel de-al treilea blat, il insiropam si il acoperim cu crema de ciocolata alba.
8. Presaram deasupra blat sfaramitat, eu am pus si visine congelate si nuca de cocos.
Pofta buna!