Rulada cu mascarpone
Rulada cu mascarpone si aromata cu cateva capsune congelate pentru ca asa am avut. Puteti folosi capsune proaspete sau alte fructe de padure congelate. Si cu afine iese minunata. In plus, rulada cu mascarpone se face usor si puteti impresiona cu usurinta oaspetii cei mai pretentiosi!
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
Ingrdiente crema:
- 1 cutie de mascarpone de 250 gr
- 100 ml Creme Patisserie Meggle
- 100 g zahar pudra
- 4-5 capsune
Mod de preparare rulada cu mascarpone.
Mai intai pregatim blatul: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le batem cu zaharul pana cand acesta se topeste complet. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor cu o lingura de lemn si adaugam treptat si faina. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si dal la cptorul preincalzt la 200 de grade pentru 10-13 min. Nu lasam sa inceapa sa se rumeneasca pentru ca va deveni casanta.
Udam un stergar de bucatarie, punem rulada pe el, desfacem usor hartia de copt si rulam ulada. O lasam invelita cu prosopul.
Trecem apoi la crema: mixam mascarponele cu frisca lichida pana cand devine o crema tare. Adaugam zaharul pudra si capsunele dezghetate si pasate cu furculita. Nu adaugam si zeama lor ca se va lasa crema. Oricum se va lasa putin cand adaugam capsunele, dar nu va faceti probleme.
Desfacem rulada, adaugam crema, dar nu pana la margine pentru ca ruland, oricum crema va ajunge pana la margine. Rulam la loc, punem in hartie de copt rulada si o dam la rece pentru 4-5 ore.
Dupa ce a stat cateva ore la frigider, puteti sa o glazurati cu ciocolata: topim un cub de ciocolata de menaj cu 1 lingura de ulei pe baie de aburi si cu ajutorul unei linguri sau al unui pos facem dungi de-a latul ruladei.
Pofta buna!