Muraturi asortate
Desi nu am avut multe muraturi, m-am hotarat sa le pun la murat pentru iarna. Se poate pune in locul morcovilor doar gogosar rosu, isi va lasa mult mai multa zeama si aroma.
Ingrediente:
- 1 kg castraveti
- 1/2 kg morcovi
- 1/2 kg ardei combinat
- 2 cepe mari
- 400 g otet
- 1 kg apa
- 2 linguri de sare mare
- 3 linguri de zahar
- marar
Mai inatai taiem castravetii si morcovii rondele, iar ceapa si ardeiul le taiem julienne. Le punem toate intr-un bol mare. Eu am pus intr-un borcan si castraveti intregi.
Punem apa cu otetul, sarea si zaharul la fiert si lasam aprox. 20 de minute pana cand se topeste zaharul si sarea. Daca vreti, puteti ajusta cantitatea de sare sau de zahar dupa gust. Turnam asa fierbinte peste legume, adaugam si mararul si lasam 20-25 de minute.
Punem cu o paleta legumele in borcane si apoi turnam zeama peste ele. Le strangem bine capacele si apoi le bagam la cuptorul incins( dar scos din priza) si le lasam acolo pana cand se racesc complet.