Din camara

Muraturi asortate

Desi nu am avut multe muraturi, m-am hotarat sa le pun la murat pentru iarna. Se poate pune in locul morcovilor doar gogosar rosu, isi va lasa mult mai multa zeama si aroma.

Ingrediente:

  • 1 kg castraveti
  • 1/2 kg morcovi
  • 1/2 kg ardei combinat
  • 2 cepe mari
  • 400 g otet
  • 1 kg apa
  • 2 linguri de sare mare
  • 3 linguri de zahar
  • marar

Mai inatai taiem castravetii si morcovii rondele, iar ceapa si ardeiul le taiem julienne. Le punem toate intr-un bol mare. Eu am pus intr-un borcan si castraveti intregi.

 

Punem apa cu otetul, sarea si zaharul la fiert si lasam aprox. 20 de minute pana cand se topeste zaharul si sarea. Daca vreti, puteti ajusta cantitatea de sare sau de zahar dupa gust.  Turnam asa fierbinte peste legume, adaugam si mararul si lasam 20-25 de minute.

Punem cu o paleta legumele in borcane si apoi turnam zeama peste ele. Le strangem bine capacele si apoi le bagam la cuptorul incins( dar scos din priza) si le lasam acolo pana cand se racesc complet.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker