Din camaraRetete de postRetete usoare de post

Zacusca de vinete la ceaun

Zacusca de vinete la ceaun

Zacusca de vinete la ceaun a ramas preferata mea, desi am facut in trecut si cu ciuperci si cu dovlecei. Asa faceam in copilarie, asa fac si acum si nu va spun ce satisfactie mare am avut atunci cand copilul meu de doar 7 ani gusta continuu din zacusca in timp ce aceasta inca fierbea.

Sfaturi!

  • Incercati sa coaceti legumele la gratar, vor avea un gust mult mai bun decat cele coapte in cuptorul electric.
  • Borcane. Pentru a evita plesnirea acestuia, sub fiecare borcan se aseaza lama unui cutit atunci cand turnam compozitia fierbinte sau si mai simplu, le asezam pe toate intr-o tava de cuptor de inox.
  • Din aceste ingrediente mi-au iesit 20 de borcane de 380 si 4 de 500  de grame plus un castronel de zacusca ce a fost consumat rapid.
  • Reteta usoara cu legume de vara, usor de gasit in piete: vinete, rosii, ardei kapia, ceapa.

Ingrediente:

  • 8 kg vinete
  • 4 kg ardei kapia
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg rosii proaspete
  • 500 ml ulei
  • frunze de telina
  • 1-2 linguri de sare grunjoasa

Cum preparam zacusca de vinete la ceaun

1.Mai intai coacem vinetele si ardeii kapia la gratar. Le lasam la scurs, apoi le curatam de coaja si le tocam marunt.

2.Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incins pana cand devine translucida. Eu am dat ceapa prin robotul de bucatarie avand grija sa nu fie pasta, ci sa ramana mai mare tocata. La fel am dat si vinetele, ardeii si rosiile.

3.Adaugam rosiile oparite si blenduite, vinetele si ardeii tocati marunt si lasam pe foc pana cand incepe sa fiarba. Aproximativ 40- 50 de minute. In acest timp trebuie sa amestecam foarte des pentru a evita ” lipirea” conservei de peretii cratitei.

4.La final potrivim de sare, adaugam frunzele de telina tocate marunt si, daca este necesar, puteti adauga 1 lingura de zahar.

5.Punem zacusca fierbinte in borcane si le lasam la racit acoperite cu un prosop gros.

Sa aveti pofta!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker