MancaruriPorc

Musaca cu dovlecei

O mancare de sezon foarte gustoasa,mai ales daca si voi aveti dovlecei multi. Ni s-a parut chiar mai gustoasa decat cea cu cartofi si deloc gretoasa.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei 
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 300 g smantana de 12% grasime
  • sare
  • 1 lingura de amestec de ierburi italiene de la DELIKAT ( sau orice verdeturi doriti)
  • piper

Mod de preparare musaca cu dovlecei.

Mai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte.

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana cand scad putin ( 7-8 minute). Adaugam carnea si o lasam sa se patrunda bine, inca 7-8 minute.

Adaugam sare, piper si amestecul de ierburi italiene sau verdeata dupa gust.

Punem intr-un vas de yenna rondele de dovlecei, adaugam carnea, iar deasupra venim cu alt strat de dovlecei.

Batem ouale cu smantana si turnam deasupra.

 

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 45-50 de minute. O lasam 20 de minute sa se raceasca inainte sa o taiem.

Pofta buna!

 

sursa: https://cristina-cristinasworld.blogspot.com/2014/08/musaca-cu-dovlecei.html

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 39 = 44

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker