Paine de casa cu kefir
Painea de casa este preferata noastra. Atat de pufoasa si de satioasa. Am vazut zilele trecute la cineva o paine cu chefir si pentru ca aveam o sticla in frigider am incercat si eu. Sotul a zis ca este cea mai buna!
Ingrediente:
- 380-390 g faina
- 100 ml apa calduta
- 150 ml kefir
- 20 g drojdie
- 1 lingura de ulei
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- 1 lingurita de zahar
Mod de preparare paine de casa cu chefir.
Punem apa calduta intr-un bol si dizolvam drojdia in ea. Adaugam lingurita de zahar, uleiul si kefirul si amestecam.
Adaugam si faina toata odata si sarea si framantam aluatul care trebuie sa fie nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugati o lingura de faina. Acoperim aluatul cu folie alimentara sau cu un prosop si lasam 1 ora la dospit. Apoi ii dam forma dorita.
Ungem un vas cu ulei, presaram faina si punem painea. O acoperim si o mal lasam 20-25 de minute la dospit. Eu i-am facut cateva crestaturi cu varful cutitului si am dat-o la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos. O acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.
Pofta buna!