Crenvursti in aluat – Covridogi de casa
Crenvursti in aluat – Covridogi de casa
Crenvursti in aluat – Covridogi de casa sunt un aperitiv extem de gustos. Sau o gustarica. Noi cumparam des covridogi de la covrigaria de la coltul strazii, insa acum ca le-am facut alor mei acasa, au devorat toata tava cu covridogi intr-o singura zi. Fetita le-a adaugat si ketchup. Insa, acesti covridogi merg perfect si la pachetel pentru cei mici.
Cateva sfaturi!
- Aluatul se intinde pe blatul uns cu ulei.
- Atunca cand rasucim aluatul in jurul crenvurstilor, nu trebuie sa il lipim strans de acestia pentru a nu crapa la cuptor. Eu la unii covridogi asa am facut si am avut vreo 3-4 covridogi cu aluatul crapat.
- Cremvurstii nu au nevoie sa fie fierti inainte de folosire.
- Se gatesc rapid. Aluatul fiind subtire si cremvurstii gatindu-se usor, atunci covridogii nostri vor fi gata in aproximativ 20-25 de minute.
- Reteta usoara.
Ingrediente:
- 11-12 cremvursti
- 200 ml apa calduta
- 2 lingurite de drojdie uscata / 10 gr
- 3 linguri cu ulei
- 320-340 gr faina
- sare
- 1 galbenus pentru uns
- seminte de mac si de susan
Cum preparam Crenvursti in aluat – Covridogi de casa
1.Mai intai preparam aluatul caci trebuie lasat la dospit. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul faina si deasupra sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie, mai adaugam un praf de faina. Lasam aluatul la dospit timp de 30-40 de minute in loc calduros ( eu folosesc cuptorul cu microunde cu usa inchisa).
2.Ungem blatul de lucru cu ulei, la fel si sucitorul cu care vom intinde aluatul. Punem jumatate din aluat si intindem o foaie lunga pe care apoi o taiem in fasii late de aproximativ 2 cm. Luam cate o fasie de aluat si o incolacim in jurul cremvurstilor. Punem covridogii formati in tava unsa cu hartie de copt.
3.Ungem covridogii cu galbenus de ou batut cu un praf de sare si presaram deasupra seminte dupa plac. Coacem covridogii timp de 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Pofta buna!