Crenvursti in aluat – Covridogi de casa

Crenvursti in aluat – Covridogi de casa
Crenvursti in aluat – Covridogi de casa sunt un aperitiv, o gustare sau un pachetel extem de gustos. Noi cumparam des covridogi de la covrigaria de la coltul strazii, insa acum ca le-am facut alor mei acasa, au devorat toata tava cu covridogi intr-o singura zi. Fetita le-a adaugat si mustar, iar sotul i-a servit cu mustar si cu ketchup.
Cateva sfaturi!
- Cremvurstii nu au nevoie sa fie fierti inainte de folosire.
- Fiind imbracati in aluat pufos, crenvurstii nu vor crapa in timpul coacerii.
- Se gatesc rapid. Covridogii nu au nevoie de mult timp de gatire, acestia vor fi gata in aproximativ 20-25 de minute.
- Reteta usoara.
Ingrediente:
- 10 cremvursti
- 1 ou + 1 galbenus
- 200 ml lapte caldut
- 15 gr drojdie proaspata
- 4 linguri cu ulei/ 30 gr
- 420 – 430gr faina
- 1/2 lingurita de saresare
- 1 lingurita de zahar
- seminte de mac sau de susan
Cum preparam Crenvursti in aluat – Covridogi de casa
1.Mai intai preparam aluatul caci trebuie lasat la dospit. Dizolvam drojdia in lapte caldut, adaugam zaharul, uleiul, oul si amestecam bine, iar apoi faina si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie, mai adaugam un praf de faina. Lasam aluatul la dospit timp de 40- 50 de minute in loc calduros ( eu folosesc cuptorul cu microunde cu usa inchisa).
2.Impartim aluatul in 10 parti. A fost suficient aluat pentru 10 covridogi. Intindem fiecare parte intr- un cerc de marimea crenvurstilor. Punem crenvurstele in mijlocul cercului de aluat si taiem marginile in fasii pe care le impletim. Punem covridogii in tava tapetata cu hartie de copt. Ii mai lasam 10 minute sa se odihneasca, iar apoi ii ungem cu galbenus de ou si presaram seminte de mac sau de susan.
3. Coacem covridogii timp de 20- 25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Pofta buna!