Nuci fragede cu crema de ciocolata
Nuci fragede cu crema de ciocolata
Nuci fragede cu crema de ciocolata sunt, de fapt, fursecurile alea delicioase din copilarie. Cu o forma electica de copt, sa faci nuci nu mai este atat de greu.
Sfaturi utile!
- Untul folosit trebuie sa fie moale, de la temperatura camerei. Acesta se poate inlocui cu untura, dar in acest caz, adaugati mai multe arome.
- Surplusul curatat de la cojile de nuci nu se arunca ci se adauga in crema.
- Se coc mult mai rapid intr-o forma electrica.
Ingrediente:
- 250 gr unt
- 4 oua
- 200 gr zahar
- aprox.700-730 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
Ingrediente crema:
- 400 gr Finetti sau orice alta crema de ciocolata
- 30-40 coji de nuci sfaramate
- 30 ml lapte
- 30 gr unt
- 1 lingura coaja de lamaie
- + zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare.
1.Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.
2. Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mai mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.
3.Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.
4.Pentru crema procedam astfel: punem laptele si untul la foc mic si lasam pana cand se topeste untul. Adaugam si coaja de lamaie. Adaugam lichidul cald peste crema de ciocolata si amestecam bine.
5.Curatam cojile de nuci de surplus cu ajutorul unui cutit. Mai pasam si inca 30-40 coji de nuci si le adaugam peste crema de ciocolata. Aceasta trebuie sa fie mai groasa sa nu curga din nuci. Dar este minunata. Daca doriti, le puteti da prin zahar pudra. Pofta buna! Noi am savurat imediat, caci cu o fetita si un sot pofticios nu se putea altfel. Si ce credeti? Mi-au zis ca vor sa mai facem dulciuri asa bune 🙂