DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu sirop de menta si ciocolata

Menta + ciocolata si rezulta o combinatie extrem de delicioasa! Se face simplu si cu siguranta veti fi foarte incantati de aceasta prajitura.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 250 g zahar
  • 5 linguri de iaurt simplu
  • 3 linguri cu fulgi de nuca de cocos
  • 150 g sirop de menta 
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 200 g ciocolata cu lapte ( 2 tablete)

Punem intr-un bol faina, praful de copt, zaharul, ouale,iaurtul, nuca de cocos, uleiul si siropul de menta ( eu l-am facut dupa aceasta reteta – http://noiinbucatarie.ro/sirop-de-menta/). Toate ingredientele in afara de ciocolata. Le amestecam bine cu o lingura de lemn. Va rezulta o compozitie ca cea de chec. Daca doriti, puteti sa adaugati cateva picaturi de colorant verde, eu adaugasem dinainte in siropul de menta si nu a mai fost nevoie.

Taiem hartie de copt pentru tava in care coacem prajitura, o mototolim si o udam bine, dupa care o stoarcem de apa. Tapetam cu aceasta hartie tava. Eu am folosit o tava de 20/20 de cm (mica).

Ciocolata o taiem cu cutitul cat mai grossier. Folosim 2 tablete de ciocolata, eu am oprit din aceasta ciocolata 4 cubulete sa le rad deasupra prajiturii. Punem ciocolata tocata in tava tapetata cu hartia de copt.

 

Deasupra ciocolatei, turnam compozitia cu oua si faina. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.  O lasam sa se raceasca complet in tava, dupa care o scoatem, deslipim usor hartia de copt si portionam.

Pofta buna!
  

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/07/prajitura-cu-menta-si-ciocolata.html

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker