AlteleVacante si calatorii

O zi la Plovdiv- obiective turistice

O zi la Plovdiv- obiective turistice

 

O zi la Plovdiv- obiective turistice  iata ca am ales Plovdiv ca un oras de tranzit în drumul nostru dinspre Grecia către Zimnicea. Si bine am făcut, căci acesta este un oraș superb, capitala culturală a Bulgariei și numit Capitala Europeană a Culturii în anul 2019.

 Distanţa faţă de România

Situat  la 315 km faţă de Giurgiu și asezat în zona central- sudică a Bulgariei, Plovdiv este un orașel înconjurat de munti, la sud de el aflându-se munţii Rodopi, iar la nord- Balcanii.

Traseul de urmat din Giurgiu este următorul: Ruse- Veliko Turnovo– Gurkovo – Stara Zagora- Orizovo – Plovdiv.

 

Ce poţi face aici?

Daca tranzitati acest oras sau alegeti să petreceti cateva zile aici, uitati ce puteţi vizita. Noi am stat o singură zi și am vizitat ce se poate, însă mi s-a părut un oras linistit al cărui centru l-am batut la pas.

 

1.Amfiteatrul roman. Cel mai renumit obiectiv turistic din zonă, aflat la capătul unei străduţe pietruite, Amfiteatrul Roman se poate vizita pe tot parcursul anului contra unei sume de 6 leva/persoană. Atentie! Se primeste doar leva, nu euro, nu lei, așa că aveţi grijă să aveţi leva la voi căci altfel bateti drumul și asa cam anevoios degeaba. Pe timpul verii se organizeaza uneori concerte sau spectacole.

2.Centrul vechi din Plovdiv este superb, situat pe stradute pietruite, așezat usor în pantă unde vei găsi cateva case vechi ale negustorilor bulgari, museul de Istorie și Biserica Nașterii Fecioarei Maria.

 

3.Stadionul antic Philippopolis construit în seculul II dupa Hristos și unul dintre cele mai bine conservate obiective turistice din zonă.

4.Moscheea Djumaya situată chiar în centrul orasului în imediata apropiere a stadionului antic este o clădire foate frumoasă, construita din caramida și care atrage privirile încă din depărtare.

5.Biserica Nașterii Fecioarei Maria, The Assumption of the Holy Virgin Church”, situata chiar pe straduţă pietruită ce leagă Stadionul Antic de Teatrul Antic. Este imposibil de ratat și de neobservat.

Cam atât am avut timp să vizităm în timpul petrecut aici, însă ne-a făcut o deosebita plăcere să ne plimbăm pe straduţele cosmopolite, atât de populate și atât de frumoase!

Sfat!

 

Cazare.

Am stat o singura noapte și ne-am cazat la Hotel Ego din centrul orasului. 60 de euro cu mic dejun inclus, camera spatioasa, însă fără balcon. Per total a fost ok cazarea.

Vacanţe frumoase să aveţi!

Notă: am fost în Plovdiv  în cadrul unei călătorii independente, fără nicio colaborare de niciun fel și am fost foarte încântați de timpul petrecut aici.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

88 − 79 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker