AlteleVacante si calatorii

Parcul Natural Comana -plimbarea de duminica

Parcul Natural Comana -plimbarea de duminica

Parcul Natural Comana -plimbarea de duminica dupa amiaza dintr-o zi caniculara. Sa va povestesc experienta noastra!

La doar 40 de km de orașul Giurgiu și aproximativ 30 de km de București se găsește Parcul Natural Comana –un spațiu de imens, un spațiu de conservare cu regim de protecție pentru mai multe specii de floră și faună.

Activități

  • Parcul Natural Comana este destul de mare și propune câteva activități recreative care ii pot ȋncânta pe copii sau pe cei dornici de relaxare, activități cum ar fi: tiroliana, plimbări cu vaporașul sau cu barca, plimbări cu trenulețul, picnic sau câteva terase unde poți servi masa ( asta este o ȋntreagă aventură!).
  • Plimbarea cu vaporașul sau cu barca este una dintre activități. O plimbare cu vaporașul costa 20 de lei /persoana, iar pentru copii 10 lei.
  • Plimbarea cu trenulețul – o alta activitate placută ce costa doar 10 lei/ pers și 5 lei/ copil.
  • Drumul prin parc este plăcut, este un drum prin pădure, iar din loc ȋn loc ȋntâlnești locuri pentru picnic, țarcuri cu cai blanzi, albi, frumoși și locșoare  amenajate pentru hrănirea păsărilor.
  • Se gasește chiar și un spațiu de joaca pentru copii. Accesul se face contracost: 30 de lei accesul/ copil.

Servirea mesei ȋn parc

  • Persoanele cele mai inspirate vin cu păturica la purtător și alimentele necesare unui picnic.
  • Cei mai puțin norocoși, așa cum am fost noi, vin să servească masa la una dintre cele 4-5 restaurante din incinta parcului. Nu vă sfătuiesc să faceți acest lucru, mai ales acum, pe timpul verii. 3 ore am așteptat să putem gusta ceva. Se stă la cozi imense, ȋn soare, pentru orice dorești să cumperi: băuturi răcoritoare sau mâncăruri. La una dintre cozi stai să plătești, iar la alta să ridici comanda. Chiar și la ȋnghețată se practică același mod de achiziție.  Imbulzeală mare! Acest lucru este un mare minus. Nu am fost singurii nemulțumiti, dar daca mergeți pentru prima dată, trebuie să aveți ȋn vedere aceste lucruri.

  

 

Parcare

Am venit cu waze-ul spre Parc și am găsit parcare undeva pe o miriște, ȋn câmp. Era aglomerație, multe mașini, ȋnsă a fost ȋn siguranță.

Concluzii

Pentru o zi, ȋn lipsă de ocupație, poți veni să te relaxezi pe marginea lacului sau să faci o plimbare cu barca.

Nu avea așteptări prea mari și vino pregătit cu apa și gustări! Si cât mai devreme. Noi am ajuns ȋn jurul orei 14 și a fost extrem de cald și foarte mare aglomerație.

Pentru o plimbarea de duminica se poate lua in consideratie aceasta destinatie.

  

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker