Omleta De la Mère Poulard
Omlette De la Mère Poulard, sau omleta Mamei Poulard este cea mai vestita omleta din zona Muntelui Saint -Michel din Franta, unde exista si un restaurant cu acest nume. Reteta i-a apartinut lui Anne Poulard, de aici si numele omletei si, deasemenea, numele vestitului restaurant francez.
Ingrediente:
- 4 oua
- 3 linguri de smantana
- 1 cub de unt / 10 g
- sare
Mod de preparare Omleta De la Mère Poulard.
Mai intai punem untul intr-o tigaie la incins. Separam albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile cu smantana si adaugam un praf de sare. Punem galbenusurile in tigaie si lasam la foc cat mai mic sa se coaca. Intoarcem omleta de galbenusuri cu o paleta sa se coaca si pe cealalta parte.
Mixam albusurile spuma su un praf de sare si le adaugam peste omleta de galbenusuri.
Lasam in continuare la foc mic pentru inca 3-4 minute, apoi pliem omleta si o presam putin. Punem pe platou si servim.
Pofta buna!