Ciorbe/SupeLegumeMancaruri
Supa crema de dovleac cu legume
O supa foarte gustoasa din dovleac, ma declar extrem de multumita de rezultat, mai ales ca suntem in peajma sarbatorii de Halloween.
Ingrediente:
- 1/2 dovleac, aprox 500 g
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 50 g unt sau ulei
- 50 g smantana
- 1/2 lingurita de sare
- piper
Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si dovlacul, adaugam si 1 cana de apa si lasam la fiert 25 de minute.
Dupa ce au fiert legumele, le pasam cu ajutorul unui blender sau a unui mixer vertical. Punem pe foc 500 ml apa cu sare sau Delikat dupa gust si lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam supa rezultata peste dovleacul pasat si punem din nou la fiert pentru aprox. 10-15 minute.
Adaugam smantana fie direct in supa, fie deasupra.
Pofta buna!