Lava cake sau moelleux au chocolat
Lava cake sau moelleux au chocolat
Lava cake sau moelleux au chocolat sau cum sa faci acasa cel mai senzational desert. Lava Cake, cunoscut si sub denumirea moelleux au chocolat sau fondant au chocolat este o adevarata capodopera culinara ce combina magia ciocolatei cu placerea unui desert cald si aromat. La exterior, lava cake pare un simplu chec, insa adevarata comoara se ascunde la interior: un miez lichid si cremos care curge atunci cand este taiat.
Cateva sfaturi!
- Lava cake se toarna in forme unse cu unt pentru a iesi in stare perfecta. Untul nu trebuie topit.
- Clasicul lava cake este preparat cu ciocolata neagra, insa aceasta se poate inlocui dupa preferinta. Eu folosesc ciocolata cu 50% cacao de la Kandia.
- Lava cake-ul se serveste, de obicei, cald, alaturi de o cupa de inghetata.
- Secretul unui lava cake perfect este timpul de coacere. Daca este copt prea mult timp, acesta se va transforma intr-un simplu chec cu ciocolata, daca il coci prea putin, compozitia nu se va lega. Trebuie sa iti cunosti foarte bine cuptorul, insa timpul mediu de coacere este de 10-12 minute la 180 de grade.
Ingrediente:
- 3 oua
- 30 gr de zahar
- 30 gr de faina
- 180 gr de ciocolata cu minim 50% cacao
- 50 gr unt
- esenta de rom
- un praf de cacao
Cum preparam Lava cake
1.Mai intai rupem ciocolata in cubulete, adaugam untul si le topim impreuna la foc mic.
2.Adaugam ouale, faina, zaharul si esenta si amestecam bine cu o spatula.
3.Ungem 3 forme de lava cake ceramice cu unt si impartim compozitia in cele 3 forme.
4.Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem lava cake pentru 10 maxim 12 minute in functie de marimea formelor in care coacem desertul.
5.Desprindem lava cake cu lama unui cutit de peretii formelor ceramice si le rasturnam pe farfurie. Pudram lava cake cu cacao si servim cu inghetata. Acest pas este optional. Copilul meu prefera desertul acesta fara inghetata.
Sa aveti pofta!