Pasca cu smantana

Pasca cu smantana
Pasca cu smantana este un preparat traditional pe masa romanilor de Paste, un preparat foarte indragit si usor de preparat. Ai mei iubesc foarte mult pasca fara aluat si de multi ani aceasta este nelipsita pe masa noastra. Anul acesta am preparat- o cu branza telemea de la Hohland si a iesit foarte gustoasa, nu foarte dulce.
Utile!
- Avem nevoie de mixer vertical pentru pasarea branzei. Daca branza este cremoasa, aceasta se poate pasa si cu ajutorul unei furculite, insa trebuie sa avem grija sa o pasam bine.
- Am copt pasca intr-o tava rotunda cu peretii detasabili si cu diametrul de 24 de cm.
Ingrediente:
- 700 gr branza telemea
- 400 gr smantana
- 200 gr unt moale
- 300 gr zahar
- 7 oua
- 4 linguri cu gris
- 4 linguri cu faina
- stafide sau merisoare
- coaja razuita de la o lamaie
- esenta de portocala
Cum preparam Pasca cu smantana
Modalitatea de prepare este cat se poate de simpla. Mai intai pasam bine branza cu ajutorul unui mixer vertical.
Batem ouale cu zaharul, adaugam branza pasata si untul moale si incorporam bine cu ajutorul telului. Adaugam apoi faina, grisul, stafidele, coaja razuita de lemaie si esenta si le incorporam bine si pe acestea.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 sau 27 de cm ( va iesi putim mai joasa pasca in cazul acesta) si turnam compozitia de pasca.
Adaugam stafide si deasupra compozitiei si dam pasca pentru 45-50 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Aceasta este complet coapta atunci cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam pasca la racit si putem sa o ornam cu zahar pudra vanilat, cu nuca de cocos sau diverse ornamente de Paste. Pofta buna!
Va recomand si pasca Trio cu ciocolata, o pasca deosebita.