Eclere cu crema de mandarine si frisca
Eclere cu crema de mandarine si frisca
Eclere cu crema de mandarine si frisca sunt delicioase, delicioase, extrem de delicioase. Singura lor problema este ca sunt putine 🙂 Mi-au iesit 25 de miniecleruri din aceasta compozitie, dar ce credeti? Sunt atat de bune ca sunt insuficiente.
Apropo, forma de „eclere” este acceptata ca fiind corecta incepand din 2022. Inainte, foerma corecta de plural a substantivului a fost ” ecleruri”
Sfaturi!
- Aluatul oparit il lasam 10-15 minute sa se racoreasca putin inainte sa formam minieclerele.
- Nu deschidem absolut deloc usa cuptorului cat cojiele de eclere sunt la cuptor.
- Lasam cojile sa se raceasca, apoi le taiem pe jumatate.
- Glazura de ciocolata se prepara din ciocolata cu lapte si ulei. Aceasta se va intari atunci cand se racescte. Daca amestecam ciocolata cu lapte, atunci glazura va ramane moale.
- Reteta usoara. Eclerele se fac usor si rapid. Dureaza mai mult partea de orant.
Ingrediente coji:
- 4 oua
- 100 ml ulei
- 250 ml apa
- 130 gr faina
Ingrediente crema de mandarine:
- 3 oua
- 135 gr zahar
- 400 ml lapte
- 70 gr faina
- coaja de la 2 mandarine
- zeama de la o mandarina
+ FRISCA LICHIDA 200 ML, 150 GR CIOCOLATA CU LAPTE, 4 LINGURI CU ULEI
Mod de preparare.
1.Pregatim mai intai aluatul pentru coji. Punem apa cu uleiul la fiert. Cand clocoteste adaugat toata faina deodata si incorporam cu un tel. Luam cratita de pe foc si adaugam treptat cate un ou amestecand bine cu telul dupa fiecare ou.
2.Lasam compozitia 10 minute la racit si, cu ajutorul unui pos, formam minieclerele. Apasam bine sa le facem cat mai grosute si lasam spatiu intre ele caci la cuptor vor creste mult.
3.Coacem eclerele timp de 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Le lasam la racit inainte sa le taiem pe jumatate. Numarul de eclere rezultat depinde de marimea acestora. Mie mi-au iesit 25 de bucati, dar nici mari, nici prea mici…
4.Cat timp se coc eclere, pregatim crema. Punem 3 oua intr-un vas care nu lipeste. Adaugam si zaharul si batem putin cu telul, apoi adaugam faina si o incorporam si pe aceasta. Adaugam in fir subtire laptele si punem amestecul la foc mic. Lasam pana cand se ingroasa ca o budinca si luam de pe foc. Adaugam coaja de mandarine si zeama si lasam la racit. Mixam si frisca.
5.Taiem cojile de eclere pe jumatate si le umplem intai cu un strat de crema, apoi cu un strat de firsca.
6.Topim ciocolata cu uleiul si ungem fiecare ecler. Eu am facut grilajul cu ciocolata alba dupa ce s-a intarit ciocolata neagra ( am dat 15 minute la frigider eclerurile). Ciocolata alba am topit-o tot cu putin ulei. Pofta buna!