Pasca vanilata fara aluat
Pasca vanilata fara aluat
Pasca vanilata fara aluat este preferata noastra.
Cea fara aluat se face mai repede, iar acum, in preajma Pastelui, cand sunt foarte aglomerata cu mancaruri si curatenie, este ideala. Din aceasta compozitie am facut 2 pascute mici, dar puteti face una singura intr-o forma mai mare.
Ingrediente:
- 650 g branza proaspata de vaca
- 6 oua
- 250 g zahar
- 200 g unt
- 400 g smantana
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de gris
- esenta de vanilie
- 150 g stafide
Mod de preparare pasca vanilata fara aluat.
1.Punem branza intr-un bol si o pasam cu mixerul vertical.
2. Batem cu telul ouale cu zaharul, adaugam untul si batem bine.
3. Adaugam peste compozitia de oua branza pasata, faina si grisul si amestecam bine.
4. La final adaugam smantana , esenta de vanilie si stafidele si amestecam. Eu am oprit o parte din stafide si le-am presarat deasupra dupa primele 15 minute de stat la cuptor.
5. Punem compozitia de pasca intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6.Coacem pasca la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Este coapta cand trece testul cu scobitoarea. O scoatem din forma cand incepe sa se raceasca. Pofta buna!