Paste cu sos de rosii
Paste cu sos de rosii
Paste cu sos de rosii- un sortiment de paste gustoase, hranitoare si foarte usor de preparat. Ai mei le prefera ca sortiment de mancare, eu le prefer caci le prepar rapid 🙂
- Pastele pot fi o alternativa si pentru cei care tin post.
Ingrediente:
- 300 gr paste
- 3-4 rosii
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu/ verde
- 1 felie de telina
- optional: 1 lingura de ketchup
- 30 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare.
1.Mai intai punem pastele la fiert in apa cu sare.
2.Separat punem ceapa taiata julienne la calit in ulei incins. Cand incepe sa se aureasca pe margine, adaugam rosiile date pe razatoare si 1 ceasca de apa. Adaugam si ardeiul si telina taiate cubulete.
- Rosiile se pot inlocui cu pasta de tomate.
- Telina este optionala, dar da un gust bun sosului.
3.Lasam sosul sa fiarba timp de 10-12 minute.
4.Scurgem apa pastelor fierte si in locul acesteia adaugam sosul de rosii. Mai lasam pastele cu sos inca 3-4 minute pe foc. Potrivim cu sare si piper dupa gust. Pofta buna! Simplu si gustos!
Daca va intereseaza si alte retete de post, va sugeram sa testati si reteta de hummus, noua ne -a placut tare mult. Se poate consuma si ca garnitura pentru fripturi 🙂
Iar intreaga categorie cu retete de post o gasiti cu un singur click aici.