LegumeMancaruriRetete de postRetete usoare de post

Hummus- o mancare de post sau o garnitura gustoasa

Hummus- o mancare de post sau o garnitura gustoasa

Hummus- o mancare de post sau o garnitura gustoasa la indemana oricui. Se folosesc doar cateva ingrediente simple, iar rezultatul este foarte gustos 🙂

Despre Hummus:

  • Este o specialitate orientala preparata din naut, pasta de susan si diverse condimente.
  • Eu am renuntat la pasta de susan, am facut Hummus-ul doar din naut, usturoi si cateva condimente. A iesit un deliciu.
  • Se poate consuma ca mancare de post sau ca si garnitura pentru fripturi la gratar.
  • Poti folosi naut proapat sau naut conservat. Nautul proaspat se lasa cateva ore la inmuiat, iar apoi se fierbe in apa cu o lingurita de bicarbonat. Nautul prefiert fierbe mult mai repede. Eu am folosit naut conservat prefiert.
  • Cojile de la boabele de naut se vor desprinde, le adunam pe toate. Mai si amestecam in naut ca se vor deprinde si altele, trebuie adunate toate cojitele.
  • Se pot folosi orice condimente doriti sau aveti la indemana.

Ingrediente:

  • 400 gr naut conservat
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • ardei boia dulce
  • piper
  • sare
  • oregano

Mod de preparare.

1.Fierbem nautul cat mai bine. Cand va fierbe bine, cojile boabelor de naut se vor desprinde de naut. Acestea trebuie adunate. Apa in care a fiert nautul nu se arunca, o pastram si pasam nautul in ea.

2. Pasam nautul cu usturoiul, sare, piper si ulei de masline cu ajutorul unui blender vertical.

3.Punem Hummus-ul pe o farfurie, facem cateva santulete cu dosul lingurii si adaugam ulei de masline, ardei boia si oregano.

Noi am servit Hummus-ul cu carne fripta si ardei copti, un deliciu.

 

Nautul:

  • Nautul este un aliment foarte sanatos, bogat in proteine si fibre. Nautul este un aliment adesea recomandat de medici si nutritionisti, datorita continutului sau ridicat de fibre si a faptului ca nu contine colesterol.

Retete cu naut: 

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker