LegumeMancaruriRetete de postRetete usoare de post
Hummus- o mancare de post sau o garnitura gustoasa

Hummus- o mancare de post sau o garnitura gustoasa
Hummus- o mancare de post sau o garnitura gustoasa la indemana oricui. Se folosesc doar cateva ingrediente simple, iar rezultatul este foarte gustos 🙂
Despre Hummus:
- Este o specialitate orientala preparata din naut, pasta de susan si diverse condimente.
- Eu am renuntat la pasta de susan, am facut Hummus-ul doar din naut, usturoi si cateva condimente. A iesit un deliciu.
- Se poate consuma ca mancare de post sau ca si garnitura pentru fripturi la gratar.
- Poti folosi naut proapat sau naut conservat. Nautul proaspat se lasa cateva ore la inmuiat, iar apoi se fierbe in apa cu o lingurita de bicarbonat. Nautul prefiert fierbe mult mai repede. Eu am folosit naut conservat prefiert.
- Cojile de la boabele de naut se vor desprinde, le adunam pe toate. Mai si amestecam in naut ca se vor deprinde si altele, trebuie adunate toate cojitele.
- Se pot folosi orice condimente doriti sau aveti la indemana.
Ingrediente:
- 400 gr naut conservat
- 3 catei de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de masline
- ardei boia dulce
- piper
- sare
- oregano
Mod de preparare.
1.Fierbem nautul cat mai bine. Cand va fierbe bine, cojile boabelor de naut se vor desprinde de naut. Acestea trebuie adunate. Apa in care a fiert nautul nu se arunca, o pastram si pasam nautul in ea.
2. Pasam nautul cu usturoiul, sare, piper si ulei de masline cu ajutorul unui blender vertical.
3.Punem Hummus-ul pe o farfurie, facem cateva santulete cu dosul lingurii si adaugam ulei de masline, ardei boia si oregano.
Noi am servit Hummus-ul cu carne fripta si ardei copti, un deliciu.
Nautul:
- Nautul este un aliment foarte sanatos, bogat in proteine si fibre. Nautul este un aliment adesea recomandat de medici si nutritionisti, datorita continutului sau ridicat de fibre si a faptului ca nu contine colesterol.
Retete cu naut:
3 Comments